Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΤΟΠΙΑ

7 Παράξενα ξενοδοχεία στον κόσμο!

Μήπως σαν παιδί, κάποια βράδια μετατρέπατε  με τη φαντασία σας το δωμάτιο σας σε έναν άλλο, διαφορετικό χώρο… πότε διαστημικό, πότε την καμπίνα ενός πλοίου, πότε ένα ξύλινο σπίτι μέσα στο δάσος;  Αν ναι τότε θα λατρέψετε τα πιο κάτω ξενοδοχεία όπου κάνουν τη διαμονή παραμυθένια!

1 . Whitepod Hotel – Ο μυστικισμός των βουνών

Μακριά από την καθημερινότητα, μέσα στη ησυχία των Ελβετικών βουνών, μοιάζει με μία μικρή αποικία igloo στην κορυφή των λόφων, απολαμβάνοντας τη μαγευτική θέα.  Το Whitepod Hotel,που βρίσκεται κοντά στην πόλη Les Cerniers, συνδυάζει τη φιλοξενία με τη φύση, με έμφαση στην τοπική κουζίνα από το εστιατόριο του ξενοδοχείου. Ενώ μπορείτε να μείνετε εδώ όλο το χρόνο, η εμπειρία είναι πιο ευχάριστη το χειμώνα καθώς η ατμόσφαιρα μοιάζει πιο ζεστή! Κάθε μεμονωμένο pod βρίσκεται σε μία σχετική απομόνωση, δίνοντάς σας όλη την ιδιωτικότητα που χρειαζόσαστε, με πολύ οξυγόνο από τον αλπικό αέρα.

2 . Conestoga Ranch – Ένα πολυτελές κάμπινγκ σε βαγόνια

Αν η ζωή του καουμπόη σας μοιάζει δελεαστική, τότε θα βρείτε ενδιαφέρον στο Conestoga Ranch της Γιούτα. Βρίσκεται στο πρώτο εθνικό πάρκο του κόσμου (Yellowstone), και το ράντσο παρέχει πολυτελείς επιλογές κάμπινγκ στα φορτηγά Conestoga. Από αυτά δεν λείπουν φυσικά το ψυγείο, τα διπλά κρεβάτια και πολλά άλλα όπου κάνουν τη ζωή στο λιβάδι πιο εύκολη από εκείνη των πρωτοπόρων. Σας δίνετε επίσης η δυνατότητα να επεκτείνετε τους ορίζοντές σας αξιοποιώντας τις μυριάδες εκπαιδευτικών εμπειριών που προσφέρει το Yellowstone Association Institute.

3 . Jumbo Stay – Θεραπεύστε τον φόβο σας για τα αεροπλάνα

Το ξενοδοχείο Jumbo Stay της Στοκχόλμης είναι ιδανικό για δεινούς ταξιδιώτες, εκπαιδευμένους πιλότους αλλά και εκείνους που θέλουν πολύ να ξεπεράσουν τις φοβίες τους στα αεροπλάνα. Ο χώρος φυσικά είναι όπως φαίνεται περιορισμένος και ο μόνος περίπατος που μπορείτε να κάνετε είναι στα όνειρα σας, τα οποία σίγουρα θα είναι ταξιδιάρικα!

4 . Knight’s Glamping – Ένα ταξίδι στο μεσαίωνα

Το Knight’s Glamping αποτελεί μια συγκλονιστική εμπειρία που παραλείπει τις σύγχρονες ανέσεις κάνοντας μία επιστροφή στο μεσαίωνα, στα καταλύματα με τέντες και στις γιορτές των ιπποτών. Βρίσκεται στο Κάστρο του Λιντς στο Κεντ της Αγγλίας, όπου πραγματικά θα νιώσετε πως ζείτε όπως οι ιππότες του παρελθόντος, χωρίς τη λαμπερή πανοπλία φυσικά! Οι ιππότες βέβαια δεν έκαναν ντους… μπορείτε όμως να βρείτε ντουζιέρες σε κοντινή απόσταση από το κάμπινγκ. Θα έχετε επίσης ελεύθερη πρόσβαση στο κάστρο και τους χώρους του καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαμονής σας. Εξερευνήστε το λαβύρινθο, την υπόγεια σπηλιά και τις αίθουσες, ακολουθώντας τα βήματα των κακοποιών όπως ο Henry VIII.

5 . Hotel de Glace – H χώρα των θαυμάτων του πάγου και του χιονιού

Σε έναν κόσμο πάγου στο Hotel de Glace του Κεμπέκ, σας περιμένει ένα λαμπερό υπό το μηδέν σύμπαν. Ο πνευματώδης συνδυασμός του γλυπτού παγετού και του άψογου φωτισμού δίνει σε αυτό το κτίριο μια ομορφιά που σπάνια τη συναντάς σε παρόμοιο χώρο. Και ενώ τα περισσότερα πράγματα που βλέπετε και αγγίζετε είναι γλυπτά από πάγο, ευτυχώς, το πάπλωμα και τα μαξιλάρια σας δεν είναι! Στην πραγματικότητα όμως, αν η χαμηλή θερμοκρασία δεν σας πάει και τόσο πολύ, κατευθυνθείτε προς το ζεστό χώρο του spa για ανακούφιση και ευχάριστες στιγμές!

6 . V8 Hotel –  Μην ονειρεύεστε μόνο μία Cadillac ή Benz, μια μέρα θα ξυπνήσετε σε αυτήν

Αυτοκίνητα, κλειδιά, τροχοί, γράσα… το ξενοδοχείο V8, που βρίσκεται στη Στουτγάρδη, σας δίνει την ευκαιρία να βρεθείτε ακριβώς σε όλα αυτά, μεταφορικά φυσικά, με λίγο περισσότερο χώρο για τα πόδια και ελαφρώς μικρότερο αμάξωμα!  Εδώ, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 10 διαφορετικές σουίτες αυτοκινήτων αλλά και με διάφορα θέματα αγώνων. Ενώ βρίσκεστε στην περιοχή, συμπληρώστε την εμπειρία σας με μια επίσκεψη στο κοντινό Motorworld της Στουτγάρδης. 

7. Norrqvarn Hotell & Konferens – Παραμύθια στο δάσος

Το Norrqvarn Hotell & Konferens είναι ένα τυπικό ξενοδοχείο με υπερσύγχρονες συνεδριακές εγκαταστάσεις στη Σουηδία. Μέσα στην έκταση του όμως θα συναντήσετε δύο ενδιαφέρουσες επιλογές διαμονής που εξάπτουν την περιέργεια και τη φαντασία σας όπως για παράδειγμα μία φρυγανιέρα και ένα κούτσουρο! Ο κρύος σουηδικός χειμώνας σημαίνει βέβαια, πως,  είναι καλύτερο να κάνετε κράτηση αυτών των δωματίων από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, όπου μπορείτε να απολαύσετε την ύπαιθρο. Βασισμένοι σε αναφορές παραμυθιού, οι καμπίνες Troll και οι καμπίνες μανιταριών, όπως είναι γνωστές εδώ, κάνουν τη διαμονή χαλαρωτική δίπλα στις όχθες του Göta Canal, κοντά στο Lyrestad.

Εσείς ποια εμπειρία θα επιλέγατε; 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*