Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΓΥΝΑΙΚΑ

6 + 1 tips σωστής εφαρμογής του ρουζ για άψογο αποτέλεσμα!

Πολλές γυναίκες τις απασχολεί η σωστή εφαρμογή του ρουζ με βάση το σχήμα του προσώπου τους. Το ρουζ άλλωστε αποτελεί μία βασική πινελιά στον καμβά του μακιγιάζ, δίνοντας ένα υγιές ή παιχνιδιάρικο χρώμα αλλά και κολακευτικό σχήμα στο πρόσωπο μας. Υπάρχουν άλλωστε πολλές δυνατότητες με τις διαφορετικές υφές των προϊόντων καθώς επίσης τα Bronzer και τα highlighter που συνδυαστικά με το ρουζ μπορούν να προσφέρουν λάμψη! 

Ας δούμε βήμα βήμα τα tips της σωστής εφαρμογής!

1 . Προετοιμασία του δέρματος

Τα προϊόντα που απλώνουμε στο δέρμα μας χρειάζονται τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να αξιοποιηθεί στο μέγιστο η υφή και η διάρκεια τους, ώστε να έχουμε ένα όμορφο και φυσικό αποτέλεσμα. Ένα πρόσωπο καθαρό και καλά ενυδατωμένο είναι ότι καλύτερο για να αξιοποιηθούν οι τεχνικές του μακιγιάζ. Πλένουμε λοιπόν καθημερινά την επιδερμίδα μας με ένα απαλό gel ή αφρό καθαρισμού και ενυδατώνουμε σωστά, επιλέγοντας προϊόντα ανάλογα με τον τύπο δέρματος μας. Ακολουθώντας αυτή τη ρουτίνα το πρόσωπο μας θα διατηρήσει τη φυσική του λάμψη την οποία φυσικά και θα αναδείξουμε με το μακιγιάζ.

2. Επιλέγουμε τη σωστή απόχρωση ρουζ

Η λάθος απόχρωση, κάτι πολύ σκοτεινό ή πολύ φωτεινό μπορεί πραγματικά να μας δείχνει γερασμένες αντί να δώσει μία ζεστή, νεανική λάμψη. Το κλειδί είναι να επιλέξουμε κάτι που να είναι κοντά στο φυσικό μας χρώμα και ο καλύτερος τρόπος είναι να τσιμπήσουμε ελαφρά τα μάγουλά σας. Αν δεν είστε ακόμα σίγουρες τότε αυτά τα tips θα σας βοηθήσουν:

Εάν έχετε πολύ ανοιχτό – χλωμό δέρμα, επιλέξτε ελαφριές ροζ αποχρώσεις για ένα όμορφο χρώμα που δεν θα ξεπεράσει τον τόνο σας. Τα ανοιχτά ροζ και τα λιλά προσδίδουν μια καθαρότητα χρώματος που κολακεύει την ανοιχτή επιδερμίδα.

Δοκίμασε την παλέτα
Korres Minerals Draping Palette Trio Pink ⇐🛒⇓

Με τις πολλές αποχρώσεις του ροζ θα σε βοηθήσει να κάνεις μία ωραία μίξη για να βρεις το δικό σου χρώμα ώστε να έχεις ένα τέλειο αποτέλεσμα!

⇒ Εάν έχετε μεσαία απόχρωση, επιλέξτε κοραλί τόνους. Η απόχρωση αυτή είναι ιδιαιτέρως κολακευτική για την επιδερμίδα σας!

Με αυτή την παλέτα
 Korres Minerals Draping Palette Trio Coral⇐🛒⇓

θα δημιουργήσεις το αποτέλεσμα που θέλεις με ένα κοραλί παιχνίδισμα!

⇒ Για τις σταρένιες αποχρώσεις του δέρματος, τα ζεστά ροδακινί, τα σκουρα ροζ και τα μπρονζέ θα αναδείξουν το φυσικό σας χρώμα.

Korres Wild Rose Brightening Vibrant Colour Ρουζ Απόχρωση 24⇐🛒⇓ 

Οι πιο σκούρες αποχρώσεις του δέρματος μπορούν να γίνουν πιο φωτεινές με ζεστούς τόνους, όπως ένα λαμπερό βερικοκί.

Korres Wild Rose Brightening Vibrant Colour Ρουζ Απόχρωση 18⇐🛒⇓

3. Βρες τη σωστή σύνθεση για τον τύπο του δέρματος σου.

Η επιλογή του κατάλληλης υφής θα δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα με διάρκεια! 

→ Αν έχεις λιπαρό δέρμα μία compact μορφή είναι η κατάλληλη για εσένα!

→ Αν το δέρμα σου είναι κανονικό οι κρεμώδεις φόρμουλες είναι τέλειες και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια στην επιδερμίδα σου.

→ Αν έχεις ξηρό δέρμα το ρουζ σε μορφή σκόνης θα βοηθήσει το δέρμα σου να κρατήσει την κατάλληλη ποσότητα χωρίς να το ξηράνει περισσότερο.

4. Επίλεξε το κατάλληλο πινέλο

Τα σκληρά πινέλα το μόνο που θα καταφέρουν είναι πάρουν πολύ ποσότητα και να την τοποθετήσουν στο δέρμα σου με μονοκόμματο τρόπο, χωρίς ευκολία blending με το υπόλοιπο μακιγιάζ σου. Επίλεξε λοιπόν ένα πινέλο με μαλακές τρίχες και αρκετά πυκνό. Απομάκρυνε πρώτα την περίσσεια ποσότητας από πάνω του χτυπώντας το ελαφρά και έπειτα εφάρμοσε.

5. Εφάρμοσε το ρουζ σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σου

Η εφαρμογή του για ένα τέλειο αποτέλεσμα θέλει στρατηγικά σημεία!

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Επιμηκές σχήμα 

Τετράγωνο

Στρογγυλό

Οβάλ

6. Σωστό Blending

Το ρουζ εκτός από τα σωστά σημεία χρειάζεται να έχει και ένα φυσικό αποτέλεσμα. Όλα είναι θέμα Blending με την επιδερμίδα και το Make up. Μπορείς να ολοκληρώσεις τα τελειώματα του με το πινέλο ή να χρησιμοποιήσεις ένα βρεγμένο σφουγγαράκι για το τελείωμα ώστε να αποφύγεις τις έντονες γραμμές.

7. Δώσε ένα τελείωμα λαμπερού highlighting

Στις βραδινές σου εξόδους θέλεις μία έξτρα λάμψη! Δοκίμασε να αναμείξεις με το ρουζ σου ή χρησιμοποίησε απευθείας στα κατάλληλα σημεία, αποχρώσεις από την παλέτα

Maybelline The City Kits Urban Light All-in-One Eye & Cheek⇐🛒⇓

η οποία είναι κατάλληλη για μάγουλα και μάτια!

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*