Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

BACK TO SCHOOL

Ψείρες: Do’s & Dont’s για να τις εξαφανίσετε

Διανύουμε ήδη τον πρώτο μήνα επιστροφής στα θρανία και οι ψείρες, αυτά τα μικρά ζιζάνια, δεν θα κάνουν διακρίσεις για ολόκληρη τη σχολική σεζόν. Πως μπορούμε να προλάβουμε τη μετάδοση ή να απαλλαγούμε από αυτές εάν τα παιδιά μας (ή εμείς) έχουμε κολλήσει; 

Εδώ θα βρείτε μερικά Do’s & Dont’s τα οποία θα βοηθήσουν εσάς και το παιδί σας να αντιμετωπίσετε τις ενοχλητικές ψείρες χωρίς άγχος και στεναχώρια!

Do’s
Αν έχετε κολλήσει ψείρες…
1 . Καλή υγιεινή του σπιτιού

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά, και η άλλη μισή είναι η καλή αποστείρωση του σπιτιού μας!

  • πλένετε τις μαξιλαροθήκες, τις πετσέτες αλλά και τα σεντόνια του παιδιού σας στους 60˚ C
  • πλένετε τις βούρτσες και τα χτενάκια σε λεκάνη με καυτό νερό.
  • βάζετε ηλεκτρική σκούπα καθημερινά και καθαρίζετε το πάτωμα, τους καναπέδες, τα έπιπλα καθώς και τα καθίσματα του αυτοκινήτου.

Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε κάθε ενδεχόμενο να κάνουν κατάληψη οι ψείρες στο σπίτι σας και μάλιστα χωρίς να το καταλάβετε!

2 . Πλένω τα λούτρινα αρκουδάκια

Στην περίπτωση που το παιδί μας έχει κολλήσει ψείρες τότε σίγουρα έχουν κολλήσει και τα αρκουδάκια με τα οποία κοιμάται, παίζει ή ακόμη και αυτά που απλά υπάρχουν στο δωμάτιο. Γι΄αυτό λοιπόν τα πλένουμε στο πλυντήριο και μάλιστα τα απομακρύνουμε κρατώντας τα σε μία καλά σφραγισμένη σακούλα μέχρι να απαλλαγούμε από τις ψείρες.

3 . Λαμβάνω άμεσα δράση

Αν δούμε ή αντιληφθούμε (μέσω ξυσίματος) ότι το παιδί μας έχει κολλήσει ψείρες τότε ελέγχουμε το κεφάλι του και δεν περιμένουμε λεπτό, οι ενοχλητικές ψείρες δεν απομακρύνονται μόνες τους ούτε φεύγουν με το λούσιμο, έχουν βάλει σκοπό να αποικήσουν στο κεφαλάκι του μικρού σας.  Ακολουθούμε λοιπόν μία ολοκληρωμένη αντιφθειρική αγωγή  (λοσιόνσαμπουάν και ειδικό χτενάκι) που εξαλείφει τις ψείρες σε παιδιά με φυσικά συστατικά και χωρίς τοξικά βιοκτόνα που καταπραΰνει τον κνησμό και τους ερεθισμούς. 

Δοκίμασε το Αντιφθειρικό Σετ της Frezyderm Lice Free
🛒 Βρες το προϊόν εδώ ⇑⇓

 Η αποτελεσματικότητά του στηρίζεται στα αιθέρια έλαια από Tea Tree, Γεράνι και Λεβάντα και στα φυτικά εκχυλίσματα Καλέντουλας και Acetum, τα οποία αντιμετωπίζουν και απομακρύνουν τις ψείρες με φυσικό τρόπο.

Αν δεν έχετε κολλήσει ψείρες…
4 . Θυμάμαι την πρόληψη

Των φρονίμων τα παιδιά πριν κολλήσουν ψείρες… βάζουν καθημερινά την ειδική μαλακτική λοσιόν χωρίς χημικά συστατικά που προλαμβάνει τη μετάδοση των ψειρών στα παιδιά και προστατεύει από την επιμόλυνση.

Δοκίμασε την Προληπτική Αντιφθειρική Λοσιόν Frezyderm Lice Rep 
🛒 Βρες το προϊόν εδώ ⇑⇓

Απωθεί τις ψείρες φυσικά, προλαμβάνει την μετάδοση τους & δεν επιτρέπει επιμόλυνση, ενώ παράλληλα περιποιείται τα μαλλιά. Εφαρμόστε καθημερινά στα μαλλιά και περιμετρικά στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Η λοσιόν παραμένει στα μαλλιά, δεν χρειάζεται ξέβγαλμα καθ είναι κατάλληλη και για ενήλικες.

Dont’s 
 1 . Δεν ντρέπομαι

Για να μη νιώθει το παιδί αμήχανα και άβολα απέναντι στους συμμαθητές τους, όταν κολλήσει ψείρες, χρειάζεται να του εξηγήσετε πως αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε παιδί. Δεν χρειάζεται να ντρέπεται ούτε να νιώθει μειονεκτικά.

2 . Δεν μοιράζομαι
  • Καπελάκια, σκουφάκια και κασκόλ
  • Χτένες, βούρτσες, κοκαλάκια, τσιμπιδάκια, λαστιχάκια, μαντήλια, κορδέλες για τα μαλλιά
  • Κράνη (για ποδήλατο ή σκέιτμπορντ)
  • Μαξιλάρια και σεντόνια
  • Πετσέτες
  • Λούτρινα παιχνίδια
3 . Δεν κάνω διάγνωση με το μάτι 

Το ειδικό λευκό χτενάκι με τα πολύ ψιλά δοντάκια θα συγκρατήσει τις ψείρες και τα αβγά τους, αν υπάρχουν τελικά στο κεφαλάκι του παιδιού σας. Χρησιμοποιήστε το τις δύο πρώτες εβδομάδες της σχολικής χρονιάς που είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν «κρούσματα», αλλά και ανά συχνά χρονικά διαστήματα για να “έχετε το κεφάλι σας ήσυχο”!

4 . Δεν «χαλάω» την αγωγή

Μετά την ειδική αγωγή, μη λούσετε τα μαλλιά του παιδιού σας για 2 ημέρες και μη χρησιμοποιείτε ξύδι, μαλακτικά μαλλιών και πιστολάκι μαλλιών στον ζεστό αέρα γιατί αδρανοποιούν το αντιφθειρικό που παραμένει στην τρίχα.

5 . Δεν το κρατάω μυστικό

Αν εντοπίσετε ψείρες στο κεφαλάκι του παιδιού σας, θα πρέπει να ενημερώσετε τους δασκάλους του σχολείου για να ενημερώσουν με τη σειρά τους τους υπόλοιπους γονείςΌπως είπαμε και πιο πάνω δεν χρειάζονται ντροπές, είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και θα συμβεί στον οποιοδήποτε. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, το ίδιο θα ήθελες και εσύ να κάνουν οι υπόλοιποι γονείς αν ήταν στη θέση σου.

6 . Δεν ψάχνω τον ένοχο

Όποιος και είναι ο τρόπος που κόλλησε το παιδί σας ψείρες δεν ωφελεί δε τίποτα να βρούμε τον ένοχο, ούτε να βάλουμε τις φωνές στο παιδί μας. Όλοι μας ως παιδιά μπορεί να έχουμε περάσει το ίδιο, σκεφτείτε την ψυχολογία του παιδιού σας και κάντε ότι καλύτερο μπορείτε για να μη νιώθει τύψεις ή ντροπή. Για κάθε πρόβλημα άλλωστε υπάρχει και λύση!

Πηγή: frezyland
Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*