Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΥΓΕΙΑ

Τι είναι τα προβιοτικά & πώς βοηθούν τον οργανισμό;

Τα προβιοτικά θεωρούνται ένας από τους καλύτερους φίλους του ανθρώπινου οργανισμού, και όχι άδικα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, πρόκειται για ζωντανούς μικροοργανισμούς με πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας, όταν λαμβάνονται στις κατάλληλες ποσότητες, μέσω των τροφών ή συμπληρωμάτων διατροφής. Αναπτύσσονται και «κατοικούν» στο έντερο και, εύστοχα, αποκαλούνται «φιλικά βακτήρια», αφού βοηθούν στη σωστή λειτουργία του γαστρεντερικού και, κατά συνέπεια, του ανοσοποιητικού συστήματος, βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής μας.

Πότε είναι απαραίτητη η λήψη προβιοτικών;

Τα συμπληρώματα προβιοτικών είναι απαραίτητα για την επαναφορά και την ενίσχυση της εντερικής μικροχλωρίδας, καθώς και για την πρόληψη και τη θεραπεία φλεγμονωδών ασθενειών του εντέρου. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να λαμβάνονται στις εξής περιπτώσεις:

  • Αγωγή με αντιβιοτικά, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήψη
  • Διαταραχές του εντέρου: δυσκοιλιότητα, διάρροια, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, εκκολπωματίτιδα, φούσκωμα, δυσπεψία
  • Διάρροια του ταξιδιώτη
  • Διαταραχές της ουρογεννητικής οδού: κυστίτιδα, κολπικές βακτηριακές λοιμώξεις
  • Διαταραχές δυσανεξίας σε τρόφιμα, ιδιαίτερα στη λακτόζη
  • Αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα
  • Υποβιταμίνωση και δυσαπορρόφηση βιταμινών λόγω εντερικής δυσβίωσης (κοιλιοκάκη, τροφική δυσανεξία, δυσαπορρόφηση στους ηλικιωμένους)
  • Θαμπό δέρμα ή/και προβλήματα ακμής
  • Εγκυμοσύνη και θηλασμός

Είναι πράγματι αποτελεσματικά τα τρόφιμα και τα συμπληρώματα διατροφής με προβιοτικά;

Ως ζωντανοί οργανισμοί, τα προβιοτικά παρουσιάζουν ευαισθησίες που τα καθιστούν ευάλωτα και επηρεάζεται η βιωσιμότητα τους. Οι περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως η υγρασία και η θερμοκρασία, μειώνουν ραγδαία τον αριθμό των ζωντανών προβιοτικών βακτηριδίων που βρίσκονται σε συμπληρώματα και τρόφιμα. Επιπλέον, το όξινο περιβάλλον του στομάχου καταστρέφει τον πληθυσμό των προβιοτικών, μέχρι αυτά να οδηγηθούν στο έντερο.

→Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: ο οργανισμός μας δεν λαμβάνει ολόκληρη την ποσότητα ζωτικών στελεχών που χρειάζεται ή που αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος.

Η καινοτομία της Specchiasol στα συμπληρώματα διατροφής με προβιοτικά.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω δεδομένα, η Specchiasol πρωτοπορεί εφαρμόζοντας τη νέα εξελιγμένη τεχνολογία DUAL COATED®, σε όλα τα συμπληρώματα προβιοτικών που διαθέτει.

 ⇒Χρησιμοποιεί αλγινικό νάτριο, έναν πολυσακχαρίτη με διπλή δράση που:

  • εξασφαλίζει την επιβίωση των προβιοτικών
  • προστατεύει αποτελεσματικά τα βακτήρια όσο βρίσκονται στο όξινο pH του στομάχου
  •  ενεργοποιεί τη δράση τους μόλις φτάσουν στο αλκαλικό περιβάλλον του εντέρου.

Έτσι, το προϊόν διαθέτει υψηλή βιοδιαθεσιμότητα και επιτυγχάνει τον βέλτιστο αποικισμό του εντέρου, ενώ εγγυάται τη μέγιστη δραστικότητα των προβιοτικών βακτηρίων και άρα την αποτελεσματικότητά τους.

 Ποιο συμπλήρωμα με προβιοτικά να επιλέξω;

Η Specchiasol διαθέτει φυσικά συμπληρώματα διατροφής με προβιοτικά, για ενήλικες και παιδιά, που δίνουν τη λύση σε ένα ευρύ φάσμα εντερικών διαταραχών, από τις πιο ήπιες μέχρι τις πιο σοβαρές.

Ferzym Plus⇐ 🛒⇑

 Αποτελεί τη ναυαρχίδα των προβιοτικών της. Η ευεργετική σύνθεσή του με 7 δισεκατομμύρια προβιοτικά γαλακτικού οξέος, πρεβιοτικές φυτικές ίνες (FOS), φρέσκο βασιλικό πολτό, καρότο και σύμπλεγμα βιταμινών Β, ενισχύει το ανοσοποιητικό, τονώνει τον οργανισμό και βοηθά στην αντιμετώπιση χρόνιων και φλεγμονωδών καταστάσεων του εντέρου, όπως η νόσος Crohn, ελκώδη κολίτιδα, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (σπαστική κολίτιδα) και η χρόνια δυσκοιλιότητα. Είναι ιδανικό και για ηλικιωμένους που παρουσιάζουν δυσαπορρόφηση βιταμινών.

Ferzym BIO⇐🛒

2 δις προβιοτικών βακτηρίων γαλακτικού οξέος και 3 είδη πρεβιοτικών φυτικών ινών βιολογικής καλλιέργειας συνδυάζονται και δημιουργούν μια φόρμουλα ιδανική για την επαναφορά της μικροχλωρίδας του εντέρου και για ανακούφιση από ήπιες εντερικές διαταραχές που προκαλούνται από τη λήψη αντιβιοτικών και τη δυσκοιλιότητα. Επιπλέον είναι ιδανικό για την πρόληψη καθώς και αντιμετώπιση της βακτηριακής κολπίτιδας. Τέλος είναι κατάλληλο για την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Ferzym Junior⇐🛒⇓

Με βασιλικό πολτό, πρεβιοτικές φυτικές ίνες και παπάγια, που ενισχύουν φυσικά το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, η προβιοτική φόρμουλα Ferzym Junior είναι κατάλληλη για παιδιά από 12 μηνών. Περιέχει 7 δισεκατομμύρια γαλακτικά βακτήρια, μεταξύ άλλων το προβιοτικό Bifidobacterium Infantis που βρίσκεται και στο μητρικό γάλα και είναι ιδανικό για ήπιες εντερικές διαταραχές που προκαλούνται από λήψη αντιβιοτικών, δυσκοιλιότητα, κ.λπ.

Ferzym Travel⇐🛒⇓

Είναι ο πολύτιμος σύμμαχός σας σε κάθε ταξίδι, καθώς διαθέτει τριπλή δράση ενάντια στον εμετό, τη ναυτία και τη διάρροια που προκαλεί η αλλαγή περιβάλλοντος και όχι μόνο. Πρόκειται για μία πλήρη φόρμουλα προβιοτικών σε σκόνη, με 7 δισεκατομμύρια γαλακτικά βακτήρια (5 επιλεγμένα στελέχη), βιταμίνες Β1 και Β6, και τζίντζερ που αντιμετωπίζουν άμεσα τη ναυτία, τον εμετό, την γαστρεντερίτιδα, τη δυσπεψία και κάθε τύπο διάρροιας.

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*