Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΑΘΛΗΣΗ

Συνέντευξη με τον Χριστόφορο Μερούση – τον νικητή για 4 συνεχόμενες χρονιές στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Είναι Πρωταθλητής Ελλάδας για 4 συνεχόμενες χρονιές στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, και μετρά πολλές συμμετοχές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Πόσο καιρό διαρκεί η προετοιμασία σου για τον μαραθώνιο;
Η βασική μου Προετοιμασία για ένα μαραθώνιο συνήθως διαρκεί τρεις μήνες …Βέβαια εννοείται ότι πριν είμαι σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο φυσικής κατάστασης και απλά σταδιακά εκείνο το διάστημα αυξάνω τα απαιτούμενα χιλιόμετρα που χρειάζονται.

Πόσες ώρες προπόνησης περιλαμβάνει η καθημερινότητά σου;
Τώρα βγάζω καθημερινά 20-25 χλμ που ανάλογα αν τα τρέχω σε διπλή προπόνηση (πρωί -απόγευμα ) ή σε μία προπόνηση , έχει διάρκεια 2-3 ώρες. Ανάλογα το είδος προπόνησης κάθε φορά!

Ποιο είναι το μεγαλύτερο προσωπικό κίνητρο;
Είναι να ξεπερνάω τα προσωπικά μου όρια! Να προσπαθώ να παραμένω σε υψηλό επίπεδο καθώς περνούν τα χρόνια …και βέβαια να εμπνέω και να παρασύρω όσο γίνεται συνανθρώπους μου, γιατί τελικά τέτοιες αξίες μένουν, να τρέχουν και να αθλούνται. 

Τι υποστήριξη χρειάζεται ένας μαραθωνοδρόμος (ψυχολογικά, διατροφικά, προπονητικά);
Ένας μαραθωνοδρόμος είναι σαν ένα ολόκληρο παζλ…Έχει πολλούς παράγοντες που παίζουν ρόλο και όλα τα κομμάτια πρέπει να είναι σωστά! Όσο γίνεται περισσότερο στη θέση τους.
Διατροφή, προπόνηση, αποθεραπεία, ψυχολογία, αποκατάσταση. Όλα είναι αλληλένδετα για ένα καλό αποτέλεσμα!

 Ποιο είναι το συναίσθημα που σε κατακλύζει μετά από όλη αυτή τη διαδρομή (μηνών και όχι μόνο στον ίδιο τον Μαραθώνιο);
Νομίζω η ικανοποίηση ότι αντέχω ακόμη. Η επιτυχία ή η αποτυχία είναι σχετική πάντα. Στην επιτυχία είσαι ευτυχισμένος, στην αποτυχία όμως πάντα μαθαίνεις αλλά θα πρέπει τουλάχιστον ακόμα και να συμβεί. Αυτό είναι συχνό φαινόμενο στον αθλητισμό να έχεις προσπαθήσει και ίσως και να αποτύχεις. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο σχολείο!

Η κατάκτηση ενός στόχου σημαίνει “πάμε για τον επόμενο”;
Σίγουρα η κατάκτηση στόχων είναι η «βενζίνη» του αθλητή. Όλοι προσπαθούν και μοχθούν στο μέτρο που μπορούν για τον προσωπικό τους στόχο. Πάντα όμως όταν κλείνει ένα κεφάλαιο που λέγεται στόχος, θετικά ή αρνητικά, πρέπει να κοιτάμε μπροστά …έτσι είναι η ίδια η ζωή άλλωστε και ο αθλητισμός είναι ζωή!

Έχεις τρέξει σε άλλους μαραθωνίους ανά τον κόσμο;
Έχω τρέξει γενικά αρκετούς μαραθώνιους στο εξωτερικό και όλοι ήταν ξεχωριστοί για τους δικούς τους λόγους. Η Γερμανία σίγουρα διεξάγει πολύ καλές διοργανώσεις.

Μία εμπειρία που θυμάσαι χαρακτηριστικά ως μαραθωνοδρόμος;
Η μεγαλύτερη εμπειρία που έχω ζήσει είναι σίγουρα ο μαραθώνιος στους Ολυμπιακούς αγώνες στην Βραζιλία. Έζησα όλη την διαδικασία από το ταξίδι, την διαμονή και τον αγώνα στο υψηλότερο επίπεδο και νιώθω ευλογημένος για αυτό μιας και πάλεψα για πολλά χρόνια.

Τα προϊόντα της Terranova Nutrition Greece σε στηρίζουν, ποια χρησιμοποιείς;
Έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν και τα 80 προϊόντα που έχει η Terranova Nutrition, γιατί είναι 100% φυσικά. Τα αγαπημένα μου όμως είναι τα αθλητικά συμπληρώματα καθώς με κρατούν γεμάτο και αναζωογονημένο, κατά τη διάρκεια όχι μόνο της καθημερινότητας αλλά και της προπόνησης μου!

Ανακάλυψε και εσύ τη νέα πολυβιταμίνη Terranova Living Multivitamin Sport για καθημερινή τόνωση!

Επίσης το μανιτάρι Cordyceps της Terranova ⇐🛒 αυξάνει την απόδοση και την αντοχή ενώ το  Terranova Magnesium-Calcium ⇐🛒συμβάλλει στη μυϊκή αποκατάσταση!
Μάθε και εσύ για όλα τα αθλητικά συμπληρώματα TERRANOVA και βελτίωσε τον οργανισμό και την απόδοση σου! ⇐🛒 ⇓

 

 

 

 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*