Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΓΥΝΑΙΚΑ

Συμβουλές για τη σωστή υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής

Η κατάλληλη φροντίδα και υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής είναι από τις πιο σημαντικές καθημερινές υποχρεώσεις που δεν πρέπει καμία γυναίκα να αγνοεί. Η ευαίσθητη περιοχή έχει ιδιαίτερη φυσιολογία, καθώς είναι αποικισμένη από τη φυσιολογική χλωρίδα, με αποτέλεσμα να χρειάζεται συγκεκριμένη φροντίδα για να διατηρείται η κατάλληλη ισορροπία!

Ο κόλπος είναι ένα σημείο του σώματος που έχει την ικανότητα να αυτοκαθαρίζεται εκκρίνοντας φυσικά υγρά και να διατηρεί το δικό του “οικοσύστημα”, που συγκροτείται από ωφέλιμα βακτήρια και τα οποία αποτελούν τη χλωρίδα του. Το οικοσύστημα αυτό έχει συγκεκριμένο pH, μια κλίμακα που δείχνει το βαθμό οξύτητας και αλκαλικότητας. Οι τιμές του κυμαίνονται από 0 έως 14. Όσο πιο χαμηλή είναι η τιμή, τόσο πιο όξινο είναι το περιβάλλον το οποίο μετράμε.

Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής ηλικίας, οι ιδανικές τιμές είναι μεταξύ 3,8 και 4,5. Το ελαφρώς αυτό όξινο pH συμβάλλει ώστε τα ωφέλιμα βακτήρια (γαλακτοβάκιλλοι) να επιβιώσουν και να πολλαπλασιαστούν, ενώ τα επιβλαβή να εξαφανιστούν. Αυτό καθιστά την περιοχή λιγότερο επιρρεπή σε ερεθισμούς, μυκητιάσεις, κολπίτιδες και άλλου είδους ευαισθησίες.

Όταν το pH διαταραχθεί τότε η περιοχή εμφανίζει: 
  •  Κνησμό & αίσθηση καύσου
  • Αλλαγή στα κολπικά υγρά (ποσότητα, υφή και οσμή)
  • Πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής
Πως διατηρώ την περιοχή σε υγιή επίπεδα

 

⇒ Ο καθημερινός καθαρισμός αλλά και η χρήση των κατάλληλων προϊόντων βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγιεινής της ευαίσθητης περιοχής.

Δοκίμασε τα προϊόντα για την ευαίσθητη περιοχή
Frezyderm Intim Area για τον καθημερινό καθαρισμό ⇐ 🛒⇓

ή επίλεξε
προϊόντα από τη σειρά Intimate της APIVITA ⇐🛒⇓

Σχολαστική φροντίδα τις ημέρες της περιόδου

Κατά τη διάρκεια της περιόδου το υγρό περιβάλλον συμβάλλει ευκολότερα στην ανάπτυξη μικροοργανισμών, επομένως η υγιεινή της περιοχής είναι μεγάλης σημασίας. Αλλάζουμε τακτικά σερβιέτα ή ταμπόν🛒 και έχουμε συνεχώς μαζί μας μαντηλάκια καθαρισμού της ευαίσθητης περιοχής όπως τα Lactacyd Intimate Cleansing Wipes 🛒 που προστατεύουν από ερεθισμούς.

Συμπληρώματα προβιοτικών.

Τα προβιοτικά όχι μόνο αποκαθιστούν τις κολπικές διαταραχές, αλλά προλαμβάνουν και τέτοιου είδους λοιμώξεις δρώντας ενισχυτικά στις περιόδους αυξημένου στρες αλλά και σε περιόδους λήψης αντιβιοτικών.

Το Eva Biolact της Intermed ⇐🛒⇓

βοηθά στην αποκατάσταση και διατήρηση της γυναικείας εντερικής και κολπικής χλωρίδας.

Για την καλή υγεία της ευαίσθητης περιοχής καλό είναι επίσης:
  • να αποφεύγονται τα πολύ στενά παντελόνια που προκαλούν τριβή
  • η χρήση βαμβακερών εσωρούχων που δεν ευνοούν τη φιλοξενία βακτηρίων και μικροβίων και φυσικά η καθημερινή αλλαγή ή ακόμα και δύο φορές την ημέρα αν η γυναίκα αισθάνεται περισσότερη υγρασία.
  • χρειάζεται προσοχή και στις μεθόδους αποτρίχωσης που χρησιμοποιούνται. Αν δεν υπάρχει μόνιμη λύση, τότε η αποτρίχωση με τη χρήση ξυραφιού ή κεριού χρειάζεται προσοχή για την αποφυγή μεταφοράς μικροβίων.
  • τακτική ενημέρωση και εξέταση από το γυναικολόγο, ειδικότερα αν παρατηρήσουμε κάποια αλλαγή.

 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*