Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΥΓΕΙΑ

Ρίγανη_ γιατί πρέπει να την εντάξουμε στο εναλλακτικό μας φαρμακείο!

Η ρίγανη είναι ίσως το πιο γνωστό μυρωδικό της Μεσογείου, καθώς δεν λείπει από κανένα νοικοκυριό. Οι Αρχαίοι Έλληνες μάλιστα, γνώριζαν πως η ρίγανη έχει και «λαμπρές» θεραπευτικές ιδιότητες, γι αυτό δώσανε στο φυτό αυτό το ιδιαίτερο όνομα που προέρχεται από τις λέξεις όρος (βουνό) και γάνος (λαμπρό).Με άλλα λόγια, θεωρείται το φυτό που δίνει ομορφιά και χαρά στο βουνό.

Οι Έλληνες τη χρησιμοποιούσαν εκτεταμένα σαν φάρμακο και υπήρξε η προσφιλέστερη συνταγή εκατοντάδων αρχαίων Ελλήνων θεραπευτών. Τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους Ρωμαίους, αποτελούσε σύμβολο χαράς και ευτυχίας και κατά την παράδοσή τους, οι γαμπροί και οι νύφες στέφονταν με δάφνη και ρίγανη.

Είναι επίσης γνωστό ότι ο  Διοσκουρίδης τη συνιστούσε σε εκείνους που παρουσίαζαν απώλεια της όρεξης τους, ενώ το αφέψημα ρίγανης πίστευαν ότι γιατρεύει τους σπασμούς της κοιλιάς και αντιμετωπίζει τις δηλητηριάσεις.

Η ρίγανη, λοιπόν, είναι πλούσια σε βιταμίνη C, Ε, Κ, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, κάλιο, νιασίνη, φώσφορο, σίδηρο, καθώς και σε β-καροτίνη.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ένα κουταλάκι τριμμένη ρίγανη καλύπτει το 12% των ημερήσιων αναγκών ενός ενηλίκου σε βιταμίνη Κ και παράλληλα παρέχει περίπου 1 γρ. φυτικών ινών.

Εκτός όμως από αυτά τα πολύ σημαντικά για τον οργανισμό μας στοιχεία, διαθέτει και ένα σωρό ευεργετικές ιδιότητες.

Πιο συγκεκριμένα, το αγαπημένο αυτό μυρωδικό,περιέχει δυο ιδιαίτερα ισχυρές ουσίες την καρβακρόλη και την θυμόλη. Αυτές οι ουσίες έχουν αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριδιακές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες. Επίσης, οι πικρές ουσίες και τα αιθέρια έλαια που περιέχει η ρίγανη έχουν ιδιαίτερα θεραπευτικές ικανότητες. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι η ρίγανη περιέχει αρκετά μεγάλες ποσότητες σιδήρου και βιταμίνης C. Είναι μάλιστα είναι από τα βότανα που περιέχουν την μεγαλύτερη ποσότητα σε βιταμίνη C!

Η ρίγανη, επίσης, διαθέτει 12 φορές ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση από το πορτοκάλι, 30 φορές περισσότερο από την πατάτα και 42 φορές περισσότερο από το μήλο.
Επιπλέον, είναι μια πηγή συμπυκνωμένων αντιοξειδωτικών, που συμβάλλει στη μείωση των φλεγμονών και καταπραΰνει το στομάχι. Χάρη στις φυτικές της ίνες, ενισχύει επίσης την καλή λειτουργία του εντέρου.
Όπως γνωρίζουμε όλοι το έντερο θεωρείται ο 2ος εγκέφαλος του σώματός μας, έχει κεραίες υψηλής εμβέλειας, ενώ νιώθει και αντιλαμβάνεται ό,τι ζούμε και βιώνουμε. Για όλα τα παραπάνω χρειάζεται ειδική φροντίδα.

♦Το Probiozen είναι ένας μοναδικός συνδυασμός που αποδίδει υψηλή συγκέντρωση ειδικών προβιοτικών (μείγμα γαλακτικών βακτηρίων), μαζί με πρεβιοτικά (ινουλίνη και ολιγοφρουκτόζη) και εκχύλισμα ρίγανης. Αρκεί μία κάψουλα την ημέρα, η οποία αποδίδει 3 δισεκατομμύρια ζωντανά και ενεργά προβιοτικά.♦

Power Health Classics Platinum Probiozen

 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*