Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

LIFESTYLE

Πώς να περιποιηθείς το νέο σου τατουάζ!

Σκέφτεσαι να κάνεις τατουάζ; Προτού προχωρήσεις θα πρέπει να σκεφτείς αν πραγματικά σου αρέσει η ιδέα αυτή καθώς και να σιγουρευτείς για το σημείο που θα το «χτυπήσεις».

Βρήκες λοιπόν το σημείο, βρήκες το σχέδιο καθώς και τον ειδικό που θα το σχεδιάσει και θα το ολοκληρώσει. Γνωρίζεις όμως τι πρέπει να προσέξεις τις πρώτες μέρες και πως να το περιποιηθείς;

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πρώτες δεκαπέντε ημέρες χρήζουν προσοχής και φροντίδας προς αποφυγήν ερεθισμών και μολύνσεων. Συγκεκριμένα:

  • Μετά το τέλος της διαδικασίας, ο ειδικός τοποθετεί μία μεμβράνη στην περιοχή του τατουάζ. Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά καλύπτεται η πληγή που έχει δημιουργηθεί και προστατεύεται από τα μικρόβια. Η μεμβράνη θα πρέπει να παραμείνει στην περιοχή τουλάχιστον τρεις ώρες και μετά την αφαίρεσή της δεν ξαναχρησιμοποιείται η ίδια αλλά καινούργια.
  • Προτού αφαιρέσεις την μεμβράνη για να περιποιηθείς το τατουάζ θα πρέπει να πλύνεις τα χέρια σου σχολαστικά. Είναι φρόνιμο να επιλέξεις ένα σαπούνι με αντιβακτηριδιακή προστασία το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις και για να πλύνεις την περιοχή του τατουάζ. Προσοχή! Το νερό θα πρέπει να είναι χλιαρό και όχι ζεστό!
  • Μετά το πλύσιμο, σκουπίζεις την περιοχή ταμποναριστά και όχι τρίβοντας. Έτσι δε θα ερεθίσεις περαιτέρω την περιοχή του τατουάζ.
  • Απαραίτητο «αξεσουάρ» είναι η ενυδατική ή αναπλαστική κρέμα. Προσφέρει άμεση ανακούφιση από τον ερεθισμό και ταυτόχρονα ενυδατώνει και αναπλάθει την επιδερμίδα.
  • Κατά τη διάρκεια της επούλωσης είναι πιθανό να παρατηρήσεις πως το δέρμα σου ξεφλουδίζει. Όχι, μη σκεφτείς να τραβήξεις και να αφαιρέσεις τα κομματάκια με τα χέρια σου γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ερεθίσεις την περιοχή περισσότερο! Κάνε υπομονή και θα απομακρυνθούν μόνα τους.
  • Εάν νιώθεις έντονη φαγούρα στην περιοχή του τατουάζ, πλύνε σχολαστικά την περιοχή και χρησιμοποίησε την κατάλληλη κρέμα για την περιποίησή του. Σε καμία περίπτωση μην το ξύσεις γιατί όχι μόνο θα το ερεθίσεις αλλά υπάρχει περίπτωση να αλλοιώσεις το σχέδιο!
  • Απαραίτητη είναι και η αντηλιακή προστασία καθώς ο ήλιος δεν είναι σύμμαχος του τατουάζ. Φρόντισε λοιπόν κάθε φορά που εκτίθεσαι στον ήλιο να έχεις ήδη προστατευθεί με το κατάλληλο αντηλιακό.
  • Καλό είναι να αποφεύγεις τις πρώτες ημέρες οποιαδήποτε δραστηριότητα σου προκαλεί εφίδρωση καθώς ο ιδρώτας θα ερεθίσει την περιοχή.

Να θυμάσαι πως με τη σωστή περιποίηση θα καταφέρεις να κρατήσεις το τατουάζ σου «ζωηρό»!

 

Από συντακτική ομάδα

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*