Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΥΓΕΙΑ

Πώς να επιλέξετε την οδοντόβουρτσά σας

Με τόσες διαφορετικές επιλογές διαθέσιμες, μερικές φορές είναι δύσκολο να γνωρίζετε από πού να ξεκινήσετε με την επιλογή της οδοντόβουρτσάς σας. Ο εύχρηστος οδηγός μας θα σας οδηγήσει προς τη σωστή κατεύθυνση για ένα υγιές χαμόγελο!

Ηλεκτρική ή Xειροκίνητη;

Οι ειδικοί έχουν διαφορετικές απόψεις πάνω σε αυτό το θέμα.

⇒ Οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες πρωτοεμφανίστηκαν το 1968, με σκοπό την απομάκρυνση της πλάκας πιο αποτελεσματικά σε σύγκριση με τις χειροκίνητες οδοντόβουρτσες. Μελέτες δείχνουν ότι γενικά επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσματα, καθώς επίσης βοηθούν και άτομα με περιορισμένες κινητικές δεξιότητες.

Οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες δεν είναι όμως για όλους, καθώς είναι συνήθως πιο βαριές και πιο ακριβές συγκριτικά με τις συμβατικές.

Η τεχνολογία της Gum δημιούργησε μία οδοντόβουρτσα εύχρηστη όσο η ηλεκτρική και οικονομική!
Ανακάλυψε την Gum Activital Sonic Soft 4100 Οδοντόβουρτσα Παλμικής Κίνησης

Αυτή η οδοντόβουρτσα με μπαταρία, παλμικής κίνησης με δονήσεις καθαρίζει απαλά τα δόντια σας και τονώνει τα ούλα. Οι εξαιρετικά κωνικές τρίχες είναι 50% περισσότερο αποτελεσματικές στην προσέγγιση των μεσοδόντιων διαστημάτων και αφαιρούν 47% περισσότερη πλάκα κάτω από την ουλοδοντική σχισμή. 

Ποια ειδικά χαρακτηριστικά πρέπει να προσέξω;

Μία από τις πιο πρόσφατες τάσεις στο σχεδιασμό της οδοντόβουρτσας είναι η χρήση κωνικών τριχών, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να συμβάλουν στον αποτελεσματικότερο καθαρισμό, και στην ενίσχυση της αφαίρεσης της πλάκας.

⇒ «Κωνικές» σημαίνει απλώς ότι οι τρίχες λεπταίνουν ελαφρώς στο τελείωμά τους. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπιστεί, συνεπώς προσέξτε για τις λέξεις «κωνικές τρίχες» στη συσκευασία του προϊόντος, εάν θέλετε να δοκιμάσετε αυτό το είδος οδοντόβουρτσας.

Το μέγεθος της κεφαλής της οδοντόβουρτσας είναι εξίσου σημαντικό για αποτελεσματικό βούρτσισμα. Τα μεγέθη κεφαλής οδοντόβουρτσας είναι συνήθως full, compact και sub-compact . Το compact μέγεθος είναι ιδανικό για τους περισσότερους ενήλικες.

⇒ Μια κεφαλή οδοντόβουρτσας που είναι αρκετά μεγάλη, δεν θα φτάσει εύκολα ανάμεσα στα μάγουλα και τις πλευρές των επάνω πίσω δοντιών.

⇒ Μια καλή λαβή θα ενισχύσει τη τεχνική βουρτσίσματος, συνεπώς μια λαβή αντίχειρα QuadGrip® μπορεί να σας βοηθήσει να τοποθετήσετε την οδοντόβουρτσα πιο εύκολα σε γωνία 45 μοιρών που συνιστάται από τους οδοντιάτρους.

Εάν είστε συχνά εν κινήσει, αξίζει να επενδύσετε σε μια αναδιπλούμενη compact οδοντόβουρτσα ταξιδιού εκτός από την τακτική σας.

Gum Travel Kit 

Αν φοράω κάποια ορθοδοντική συσκευή;

Ο σωστός καθαρισμός των δοντιών είναι πιο σημαντικός από ποτέ κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε ορθοδοντικής θεραπείας, καθώς η βακτηριακή πλάκα μπορεί να δημιουργηθεί σε σημεία που είναι δύσκολο να καθαριστούν γύρω από τα σιδεράκια και το σύρμα.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν οδοντόβουρτσες, όπως η GUM® Ortho toothbrush, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τον καθαρισμό γύρω από τις ορθοδοντικές συσκευές.

Gum 124 Ortho Toothbrush Ορθοδοντική Οδοντόβουρτσα

Αν αντιμετωπίζω υπερευαισθησία δοντιών ή άλλα ζητήματα;

Σήμερα, πολλές εξειδικευμένες οδοντόβουρτσες είναι σχεδιασμένες για να βοηθούν στην αντιμετώπιση ποικίλων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της ξηροστομίας, των ευαίσθητων δοντιών, της κακής αναπνοής ή των λεκέδων στα δόντια.

Εάν είχατε πρόσφατα κάποια οδοντιατρική χειρουργική επέμβαση και το στόμα σας έχει πληγές ή είναι ευαίσθητο, μια ιδιαίτερα ήπια μετεγχειρητική οδοντόβουρτσα θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τα δόντια και τα ούλα σας καθαρά, κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης.

Οδοντόβουρτσες για παιδιά

Είναι σημαντικό να μαθαίνουν τα παιδιά τη σημασία της καλής στοματικής φροντίδας, σε νεαρή ηλικία. Συνεπώς μια άνετη και εύκολη στη χρήση οδοντόβουρτσα είναι απαραίτητη.

 ⇒Οι παιδικές οδοντόβουρτσες αποτελούνται συνήθως από μια μικρότερη κεφαλή, και μερικές φορές, μια βεντούζα στη βάση για να βοηθούν την οδοντόβουρτσα να στέκεται όρθια και να μειώνεται η ακαταστασία γύρω από το νεροχύτη. Για βρέφη και νήπια, μια οδοντόβουρτσα με μακρύτερη λαβή θα βοηθήσει τους γονείς να διατηρούν ένα καλύτερο κράτημα καθώς βουρτσίζουν τα δόντια του παιδιού τους.

Gum Παιδική Μαλακή Οδοντόβουρτσα με Φωτεινή Ένδειξη

Με τις παιδικές φωτιζόμενες οδοντόβουρτσες Light-Up τα παιδιά σας ξέρουν πότε ξεκινάει και πότε σταματάει το βούρτσισμα τους!

  Ανακαλύψτε τα προϊόντα στοματικής υγιεινής GUM®  και επιλέξτε τα κατάλληλα για εσάς!

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*