Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΥΓΕΙΑ

Οι super λύσεις για να αντιμετωπίσεις τα κρύα άκρα!

Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων με παγωμένα άκρα το χειμώνα, μην ανησυχείς δεν είσαι ο μόνος/η μόνη!

Στην πλειοψηφία,οι άνθρωποι που έχουν πιο συχνά κρύα χέρια και πόδια, δεν έχουν χειρότερο κυκλοφορικό σύστημα από τους υπόλοιπους, αλλά πιο ευαίσθητες αντιδράσεις στην πτώση της θερμοκρασίας στην ατμόσφαιρα.

 Όταν πέφτει ο υδράργυρος στην ατμόσφαιρα, το δέρμα σας ειδοποιεί τον εγκέφαλο να προκαλέσει συστολή των αγγείων. Αυτό επιτρέπει σε μικρότερες ποσότητες αίματος να φτάσουν στο δέρμα σας, προκειμένου το αίμα να επικεντρωθεί και να διατηρήσει πιο ζεστό τον κορμό του σώματός σας, όπου βρίσκονται όλα τα τα όργανα.

Σε ορισμένα άτομα αυτή η αγγειοσυστολή, όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη διαδικασία, μπορεί να προκληθεί ακόμα και από μικρή πτώση στην εξωτερική θερμοκρασία. Στις γυναίκες δε, είναι πιο συχνό φαινόμενο λόγω της διακύμανσης των ορμονών. Αυτή η ευαισθησία μπορεί βέβαια να κρύβει πίσω της και κάποια πάθηση, στην περίπτωση που τα συμπτώματα δεν ανακουφίζονται με απλές καθημερινές λύσεις που προσφέρουν ζεστασιά.

Η σωστή διατροφή βοηθάει πολύ!

Ζέστανε τα άκρα σου τονώνοντας την κυκλοφορία του αίματος με την κατάλληλη διατροφή. Τα καλά λιπαρά που έχουν τα ψάρια, οι ξηροί καρποί και το ελαιόλαδο κάνουν θαύματα ενώ τα φρούτα και τα λαχανικά θωρακίζουν τον οργανισμό σου και ρυθμίζουν και την θερμοκρασία σου. Για αυτό βάλε στη διατροφή σου σολομό, σμέουρα, καρύδια, γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, μπανάνες, μαύρη σοκολάτα και βρώμη.

Ζεστά ροφήματα!

Είναι ο ιδανικός τρόπος για να ζεστάνεις τόσο τον οργανισμό σου όσο και τα χέρια σου κρατώντας την κούπα.

Μπαχαρικά!

Μη φοβηθείς καθόλου να εμπλουτίσεις τα φαγητά σου με μαύρο πιπέρι, κανέλα, πιπέρι καγιέν, κάρδαμο και τζίντζερ. Θα δώσουν νοστιμιά στο φαγητό σου αλλά θα ανεβάσουν και τη θερμότητα στο σώμα σου.

Γυμνάσου!

Όσο και αν νιώθεις πως το σώμα σου είναι αδύνατον να κουνηθεί, η γυμναστική θα τονώσει την κυκλοφορία σου τόσο που δεν θα το πιστεύεις. Κάνε την άσκηση καθημερινή σου συνήθεια.

Τα χέρια είναι ένα σημείο που μπορούμε να το ζεστάνουμε πιο εύκολα, με τη χρήση γαντιών ή τριψίματος μεταξύ τους.
Γι’ αυτό σου έχουμε την πιο χουχουλιάρικη λύση για να ζεστάνεις τα πόδια σου χαλαρώνοντας στον καναπέ σου, απολαμβάνοντας άνεση και μία αίσθηση χαλαρωτικού μασάζ βλέποντας την αγαπημένη σου ταινία!
BBeurer Massage Foot Warmer FWM45 Ηλεκτρική Θερμοφόρα Ποδιών με Μασάζ

 

Beurer Massage Foot Warmer FWM50 Ηλεκτρική Θερμοφόρα Ποδιών με Μασάζ 

 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*