Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

LIFESTYLE

Μένουμε σπίτι, αξιοποιούμε το χρόνο μας έξυπνα

Μπορεί το “Μένουμε Σπίτι” να έγινε motto, πρόκειται όμως για ένα motto που αποσκοπεί στην προστασία της Υγείας όλων και ειδικότερα των ευπαθών ομάδων. Κλείνουμε την πόρτα στον κορωνοϊό, και όσο δύσκολο και αν μοιάζει είναι απλά μία πειθαρχημένη απόφαση για το καλό της δημόσιας αλλά και προσωπικής μας υγείας. Δουλεύουμε από το σπίτι, κάνουμε όλες τις απαραίτητες αγορές μας ηλεκτρονικά και φυσικά οπλιζόμαστε με Υπομονή, Σεβόμενοι όλους εκείνους που αναγκαστικά βρίσκονται εκεί έξω εξυπηρετώντας το κοινό καλό, γιατρούς, νοσοκόμους, καθαριστές, ταμίες, διανομείς, καθώς όλοι ξεπερνούν τις προσωπικές τους δυνάμεις για τη δημόσια υγεία και εξυπηρέτηση. 

Όσοι είναι εκείνοι που λόγω κλειστών επιχειρήσεων δεν έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ούτε από το σπίτι, είναι μία ευκαιρία να αναδιοργανώσουν τη ζωή τους πρακτικά και πνευματικά!

Μένουμε σπίτι, αξιοποιούμε το χρόνο μας έξυπνα
1 . Πρωταρχικός ρόλος – Η Οικογένεια-Ο Εαυτός μας

Οι μέχρι τώρα γρήγοροι ρυθμοί αρκετές φορές δεν μας επέτρεπαν να προσφέρουμε τον απαραίτητο χρόνο και την προσοχή στην οικογένεια μας. Τώρα μπορούμε! Ζωγραφίστε με τα παιδιά σας, δείτε ταινίες, συζητήστε! Αν πάλι είσαστε μόνοι στο σπίτι υπάρχει πολύς ελεύθερος χρόνος για σερφάρισμα στο ίντερνετ, για να δείτε ολόκληρο τον κύκλο της αγαπημένης σας σειράς, να διαβάσετε βιβλία (ναι, όσο κλισέ και αν ακούγεται συστηματικοί αναγνώστες-βιβλιόφιλοι είναι μόνο το 13% του πληθυσμού στην Ελλάδα). Είναι πολύ σημαντικό σε μία τέτοια δύσκολη περίοδο να αναθεωρήσουμε πράγματα, να δούμε τον εσώτερο εαυτό μας αλλά και τους γύρω μας, μία ενδοσκόπηση θα μας κάνει όλους καλύτερους!

2 . Καθαρίστε το σπίτι σας

Με αφορμή την ακόμη πιο αυστηρή υγιεινή λόγω κορωνοϊού, καθαρίστε σχολαστικά σημεία του σπιτιού που τόσο καιρό αγνοούσατε. Δώστε φυσικά την προσοχή σας απολυμαίνοντας τις επιφάνειες που αγγίζετε πιο συχνά, δώστε ένα χεράκι καθαριότητας όμως στη βιβλιοθήκη με την κρυμμένη σκόνη, κάτω ή πίσω από καναπέδες και έπιπλα, στα παράθυρα του σπιτιού και στο μπάνιο. Που ξέρετε, μπορεί μέσα από τη σχολαστική καθαριότητα να ανακαλύψετε μικροαντικείμενα τα οποία είχατε ξεχάσει την ύπαρξη τους.

3. Αναδιαμόρφωση της διακόσμησης

Το να είσαι κάθε μέρα στο σπίτι μπορεί να το νιώσεις στην αρχή εγκλωβιστικό. Δες το όμως με άλλο μάτι…όπως και τη διακόσμηση του. Ανανέωσε την οπτική σου αλλάζοντας θέση στα έπιπλα ή ακόμη και στα αντικείμενα. Θα νιώσεις αμέσως ότι βρίσκεσαι σε άλλο σπίτι! Τώρα μπορείς να καθίσεις να απολαύσεις!

4. Τακτοποίησε τη ντουλάπα σου

Αν δεν ανήκεις στους απόλυτα οργανωμένους που διπλώνουν άψογα ότι έχουν βγάλει από τη ντουλάπα τους για να το ξαναβάλουν, τότε έφτασε η στιγμή που τόσο καιρό αναζητούσες και δεν έβρισκες το χρόνο! Διαχειρίσου έξυπνα κάθε αποθηκευτικό χώρο, χώρισε τα ρούχα ανά κατηγορία ή ακόμη και χρώμα, τοποθέτησε φυσικά αρωματικά ρούχων  και βάλε τάξη με αυτό τον τρόπο όχι μόνο στην ντουλάπα αλλά και στη ζωή σου! Ο τακτοποιημένος χώρος επηρεάζει άμεσα την ψυχολογία μας.

 

5. Επιχείρηση καλλυντικά

Σίγουρα έχεις άδειες συσκευασίες στο συρτάρι σου αλλά και αλλοιωμένα καλλυντικά, μήπως να τα τακτοποιούσες και αυτά λιγάκι; Για το καλό της υγείας του προσώπου σου, πλύνε και απολύμανε καλά τα πινέλα σου, πέτα ότι άδειο έχεις ή ότι απλά σου πιάνει χώρο, και οργάνωσε τα κραγιόν σου ώστε την επόμενη φορά να βρεις αμέσως αυτό που ψάχνεις.

6. Ώρα για beaute

Χωρίς άγχος πλέον για να είσαι στην ώρα στο ραντεβού ή στη δουλειά σου, μπορείς να κάνεις περιποίηση προσώπου αλλά και σώματος. Μάσκες καθαρισμού, scrub, κρέμες προσώπου αλλά και σώματος θα έχουν την τιμητική τους! Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και απλά απόλαυσε το!

 

7. Μαγειρέψτε

Ναι, για κάποιους δεν αποτελεί μία καθημερινή ρουτίνα επιβίωσης, αλλά τους χαλαρώνει! Δοκιμάστε νέες συνταγές. Το ξέρουμε πως υποβόσκει ο φόβος μήπως παχύνουμε μένοντας στο σπίτι, γι΄αυτό μέτρον άριστον, επιλέγοντας υγιεινά γεύματα.

8. Γυμνάσου

Πειθάρχησε τον εαυτό σου και τη γυμναστική,που έκανες καθημερινά ή μερικές μέρες την εβδομάδα, μετέφερε την σπίτι. Υπάρχουν άπειροι τρόποι και video αν θέλεις να ακολουθήσεις, οπότε δεν έχεις δικαιολογία για γκρίνιες τώρα που έκλεισε το γυμναστήριο. Πειθάρχησε επίσης τον εαυτό σου στο να μην πάρεις τους δρόμους δήθεν σε ερημικά σημεία, αν όλοι ακολουθήσουμε την ίδια λογική θα υπάρξει συνωστισμός, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία. Δεν θα πάθεις κάτι αν χρησιμοποιήσεις τα βαράκια σου, αν κάνεις push ups, κοιλιακούς στο χώρο σου… άλλωστε αν αγαπάς τη γυμναστική σημαίνει ότι αγαπάς και την πειθαρχία, πειθάρχησε!

 

9. Socializing

Και φυσικά εννοούμε τα social media! Τόσο καιρό είχαν κατακτήσει τη ζωή μας, αρκετές φορές μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο σκοπό, τώρα μπορούν να φανούν πραγματικά χρήσιμα και να αξιοποιηθούν στο έπακρο. Μίλησε μέσω skype με τους φίλους σου, αντάλλαξε ιδέες και φωτογραφίες, πέρασε μηνύματα συμπαράστασης ή μελέτησε τα σημεία του Instagram που τόσο καιρό αγνοούσες. Προσοχή όμως, ακόμη και το ιντερνετικό socializing θέλει μέτρο, δε χρειάζεται να αυξήσεις κατά εκατοντάδες τους φίλους σου χωρίς λόγο.

10. Απλά ξεκουράσου

Η άδεια που τόσο καιρό φανταζόσουν μπορεί να μην έχεις τις ιδανικές συνθήκες, περιλαμβάνει όμως ξεκούραση. Επέλεξε να χαλαρώσεις απλά στον καναπέ σου, δε θα σε κρίνεις κανένας για αυτό.

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*