Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΟΜΟΡΦΙΑ

Κρέμες ΒΒ & CC, τι είναι και πως να διαλέξεις την κατάλληλη για εσένα

Ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια, οι κρέμες BB και CC έχουν φέρει την επανάσταση στην ομορφιά! Ας μάθουμε όμως ποιες είναι οι διαφορές ώστε να τις χρησιμοποιούμε σωστά! 

Η κορεάτικη ομορφιά με τα υπέροχα τελετουργικά της έχει αφήσει τις επιρροές της σε Αμερική και Ευρώπη, έτσι καλό είναι να γνωρίζουμε πως και τα δύο είδη έχουν τις ρίζες τους στην Ασία. 

Κρέμα ΒΒ

Πρώτη φορά παρασκευάστηκε στην Γερμανία από την Christine Schrammerk, η οποία χρησιμοποίησε τις επιρροές από την Κορέα, και ήταν κατάλληλη για τη μείωση της ερυθρότητας σε ασθενείς που έκαναν δερματολογικές επεμβάσεις όπως θεραπείες προσώπου με laser. Η ονομασία BB σημαίνει blemish balm ή blemish base ή beauty balm δηλαδή βάση ή κρέμα ή βάλσαμο για σημάδια (ακμής, δυσχρωμίες, σπυράκια, ψεγάδια δέρματος). Με τον καιρό λοιπόν έγινε δημοφιλής ως η κρέμα με χρώμα για όλες τις χρήσεις καθώς έχει πολλές δυνατότητες :

  • μπορεί να φορεθεί μόνη της σαν ενυδατική με χρώμα
  • ως primer βάση μακιγιάζ
  • ως ελαφρύ makeup μόνο του ή πριν από την πούδρα
  • αντηλιακή προστασία καθώς αρκετές διαθέτουν δείκτες SPF

Σκοπός της κρέμας BB είναι να καλύψει τα χρωματικά ψεγάδια του δέρματος, όχι όμως να αντικαταστήσει και τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης σε δέρματα που παρουσιάζουν δυσλειτουργίες, όπως ένα αρκετά ξηρό δέρμα ή με τάση ακμής. Παρόλα αυτά οι ΒΒ κρέμες είναι πλέον ενισχυμένες με συστατικά κατά της λιπαρότητας, αντιρυτιδικά στοιχεία που προσδίδουν λάμψη.

⇒ Είναι κατάλληλη για εσένα που θέλεις μία ελαφριά κάλυψη!

Επίλεξε τη δική σου BB:
Castalia Sensial BB Crème ⇐ 🛒 ⇓

Eμπλουτισμένη με ενυδατικούς, καταπραϋντικούς παράγοντες και αντηλιακά φίλτρα που προστατεύουν, χαρίζει φυσική κάλυψη και ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα. Σύνθεση ενισχυμένη με πλούσιο σε φλαβονοειδή Pyrus Malus extract και Βιταμίνη Ε, που προστατεύουν από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελευθέρων ριζών και συνεισφέρουν στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης. Παράλληλα, το εκχύλισμα Sea Mayweed βοηθά στη μείωση ερεθισμών, κοκκινίλων και στην αποκατάσταση της απαλότητας στην ευαίσθητη επιδερμίδα.

Rilastil Aqua BB Cream SPF15 Light & Medium ⇐ 🛒 ⇓

 Kατά των ατελειών με ενυδατική και προστατευτική δράση, με ανάλαφρη και βελούδινη υφή. Τελειοποιεί την επιδερμίδα χαρίζοντας φυσικό και ομοιόμορφο χρώμα. Προσφέρει εντατική ενυδατική δράση επαναφέροντας την ακεραιότητα του δερματικού φραγμού και προστατεύει από τις βλάβες και τα σημάδια που προκαλούνται από την φωτογήρανση. Κατάλληλη για κάθε τύπο επιδερμίδας, ακόμα και για τις πιο ευαίσθητες και δυσανεκτικές.

Mey BB Cream Tone Correcting & Moisturising SPF25 ⇐ 🛒 ⇓

Με μία εφαρμογή φωτίζει την επιδερμίδα, χαρίζοντάς της ομοιόμορφη και φρέσκια όψη, ενώ συγχρόνως την ενυδατώνει και την προστατεύει από τις βλαβερές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας και των ελευθέρων ριζών. Περιέχει βούτυρο καριτέ, πλούσιο σε ενυδατικά συστατικά που μαλακώνουν και απαλύνουν την επιδερμίδα. Η παρουσία του υαλουρονικού οξέος αποτρέπει τη διαδερμική απώλεια υγρασίας, διατηρώντας την απαλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος.

Κρέμα CC

Το CC μεταφράζεται ως Color Correcting ή Complexion Corrector, χάρη στην ιδιότητά τους να καλύπτουν προβλήματα της επιδερμίδας, όπως κοκκινίλες ή δυσχρωμίες. Ανά εταιρεία η καθεμία έχει στη σύνθεσή της διαφορετικά στοιχεία που κυμαίνονται από την κάλυψη των δερματικών προβλημάτων μέχρι την αλλαγή χρωματικού τόνου αλλά και τις αντιγηραντικές ιδιότητες. 

  • Έτσι, μπορούν να αντικαταστήσουν το make up
  • Ο κύριος ρόλος των cc είναι να διορθώσουν τα προβλήματα που σχετίζονται με το χρωματικό τόνο της επιδερμίδας, όπως η ερυθρότητα, η γκρίζα σκιά, οι πανάδες και η θαμπή όψη.
  • Επίσης, πολλές είναι εμπλουτισμένες με αντιγηραντικά συστατικά που μειώνουν τα σημάδια της γήρανσης.

⇒ Οι κρέμες CC τείνουν να είναι λίγο πιο παχύρευστες, γεγονός που τις καθιστά ιδανικές για τους κρύους μήνες του χειμώνα. Είναι κατάλληλες για εσένα που θέλεις μία ιδιαίτερη κάλυψη και φροντίδα στο δέρμα σου!

Επίλεξε τη δική σου CC:
Frezyderm Sensitive Red Skin Tinted CC Cream SPF 30⇐ 🛒 ⇓

Έγχρωμη κρέμα με υψηλή αντηλιακή προστασία, για κάθε τύπο δέρματος. Προσφέρει άμεση κάλυψη της έντονης ερυθρότητας και των υπόλοιπων συμπτωμάτων του ευαίσθητου δέρματος και παράλληλα ανακουφίζει και προλαμβάνει την έξαρσή τους. Παρέχει υψηλή προστασία από την UVA και UVB ακτινοβολία μόνο με φυσικά φίλτρα που το καθιστούν κατάλληλο για τα ευαίσθητα δέρματα. Με φυσικά χρώματα που προσαρμόζονται σε κάθε χρωματικό τόνο, χαρίζοντας ομοιόμορφο και λείο πρόσωπο.

Version CC Color Corrector Cream Spf 30 ⇐ 🛒 ⇓

Πολυδραστική κρέμα με χρώμα, που εξασφαλίζει ομοιόμορφη κάλυψη και ομαλοποίηση του τόνου του δέρματος. Multitasking: συνδυάζει κρέμα προσώπου, make up και αντιηλιακή κρέμα. Η πλούσια υφή της γίνεται «ένα με την επιδερμίδα» και απλώνεται ιδανικά, δίνοντας ένα φυσικό, ομοιόμορφο και φωτεινό αποτέλεσμα.

La Roche-Posay Rosaliac CC Creme ⇐ 🛒 ⇓

Ενδείκνυται για το ευαίσθητο δέρμα με τάση ερυθρότητας & για όλες τις κοκκινίλες: παροδικές, επίμονες, δίαχυτες, τοπικές. Μια απόχρωση που προσαρμόζεται στη φυσική χροιά του δέρματος, καλύπτοντας και διορθώνοντας το άμεσα. Κατάλληλη για ανοιχτόχρωμο έως μεσαίο τύπο δέρματος. Απλώνεται εύκολα και γρήγορα. H επιδερμίδα ενυδατώνεται και καταπραΰνεται. Η όψη της γίνεται ομοιόμορφη. Μέρα με τη μέρα, η ερυθρότητα εξασθενεί ορατά.

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*