Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΠΑΙΔΙ - ΓΟΝΕΙΣ

Ζακέτα να πάρεις παιδί μου, να μην κρυώσεις…!

Πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι η καλύτερη ασπίδα προστασίας απέναντι στις χειμερινές ιώσεις για τα παιδιά μας είναι ένα ζεστό πουλόβερ και ένα χοντρό μπουφάν. Όμως ούτε το μπουφάν κι ο σκούφος που δεν έβαλε το παιδί, ούτε τα βρεγμένα μαλλιά, ούτε οι βρεγμένες κάλτσες, ούτε η ιδρωμένη μπλούζα μπορούν να ενοχοποιηθούν για το «κρυολόγημα».

⇒ Ο μόνος τρόπος να «αρπάξει» κάποιος κρυολόγημα είναι να έρθει σε επαφή με τους ιούς που το προκαλούν.

Ο λόγος για τον οποίο συχνά μπερδεύουμε τις αιτίες και θεωρούμε ότι η αρχή του κακού ήταν εκείνη η μέρα που π.χ. βγήκαμε χωρίς μπουφάν, είναι επειδή το «κρυολόγημα», αλλά και οι περιπτώσεις που στο κρύο δεν είμαστε κατάλληλα ντυμένοι, προκύπτουν τον χειμώνα.

Το κρύο, η ψύχρα και η υγρασία δεν αυξάνουν την ευαισθησία του οργανισμού μας απέναντι στις ιώσεις. Αυτό που αυξάνεται τους χειμερινούς μήνες είναι ο συγχρωτισμός μας μέσα σε κλειστούς χώρους όπως το σπίτι, ο παιδικός σταθμός ή το σχολείο, με αποτέλεσμα οι ιώσεις να μεταδίδονται πολύ πιο εύκολα από τον έναν στον άλλον.

Αν θέλουμε πραγματικά να ενισχύσουμε την άμυνα του παιδιού μας απέναντι στις χειμερινές λοιμώξεις, θα πρέπει να φροντίζουμε:
  • να πλένει τα χέρια του συχνά
  • να μην έρχεται σε επαφή με άτομα που νοσούν από γρίπη και ιώσεις
  • να ξεκουράζεται επαρκώς
  • να τρέφεται σωστά με μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά.

⇒ Πολλές φορές όμως τα παιδιά αποφεύγουν τα λαχανικά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λάβουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες.

Ευτυχώς υπάρχει ένας «άσος» στο μανίκι μας…!
Η Πολυβιταμίνη NATURACTIVE ACTIV4 junior για παιδιά από 3 ετών ⇐🛒⇓

 μια καινοτόμος, μοναδική και πατενταρισμένη σύνθεση που συνδυάζει φυτικό εκχύλισμα ΣΑΜΠΟΥΚΟΥ που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, τα διάσημα σε όλους ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ, όλες τις απαραίτητες ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ για την ανάπτυξη του παιδιού και ΜΕΤΑΛΛΑ. Ένα συμπλήρωμα διατροφής ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά καθώς με 1 μόνο φακελίσκο την ημέρα, διαλυμένο σε γιαούρτι ή σε ένα ποτήρι νερό, μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το ανοσοποιητικό του, ακόμα και αν… δεν πάρει μαζί του ζακέτα!

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*