Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΥΓΕΙΑ

Βουλωμένη και ερεθισμένη μύτη, ήρθε η στιγμή να πείτε αντίο!

Ίσως αυτός ο χειμώνας να μας έχει ταλαιπωρήσει λιγάκι παραπάνω… με την έξαρση ιώσεων και κρυολογήματος, δεν πτοούμαστε όμως, η καλή διάθεση είναι μεγάλος σύμμαχος στην αντιμετώπιση τους! 

Μία βουλωμένη και ερεθισμένη μύτη, είναι φυσικά το πιο σύνηθες αλλά και ενοχλητικό φαινόμενο τους χειμερινούς μήνες. Ας δούμε όμως πως προκύπτει αυτό το ενοχλητικό μπούκωμα αλλά και πως μπορούμε να μας προσφέρουμε ανακούφιση! 

Που οφείλεται η βουλωμένη και ερεθισμένη μύτη;

Οφείλεται κατά κύριο λόγο σε κρυολογήματα και ιώσεις της εποχής, αλλά και σε κάποιες λοιμώξεις. Επιπλέον, μία βουλωμένη μύτη, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς μπορεί να μας δημιουργήσει:

  • κακή διάθεση
  • πολύ κακή αναπνοή
  • πονοκέφαλο
  • κούραση
  • στεγνό λαιμό
  • αλλά και πιο σοβαρές καταστάσεις, όπως για παράδειγμα υπνική άπνοια.

⇒ Γι’ αυτό, είναι μέγιστης σημασίας το να διατηρείται καλά ενυδατωμένος ο ρινικός βλεννογόνος.

Τρόποι ανακούφισης 

♦ Καταναλώνουμε άφθονα υγρά.

Bοηθούν να υποχωρήσει η συμφόρηση, ενώ παράλληλα υγραίνουν το λαιμό και εμποδίζουν την αφυδάτωση.  Εκτός από το νερό μπορεί να λειτουργήσει βοηθητικά ένα τσάι βοτάνων, ο φρουτοχυμός, αλλά και η κοτόσουπαΤα ζεστά ροφήματα ανακουφίζουν τη συμφόρηση και μαλακώνουν τη φλεγμονή των τοιχωμάτων της μύτης και του λαιμού.

♦ Εισπνοές με ατμό

Μία παραδοσιακή συνταγή ανακούφισης με αποτελέσματα. Οι ατμοί από ένα ζεστό ντους θα λειτουργήσουν τόσο χαλαρωτικά στο σώμα όσο και ως εισπνοές.

♦ Iσότονα ρινικά διαλύματα

Αποτελούν μία σοβαρή και αξιόπιστη λύση ανακούφισης αλλά και αντιμετώπισης της βουλωμένης μύτης καθώς παρέχουν άμεση αποσυμφόρηση.

Το ισότονα ρινικό διαλύμα Selva της InterMed 150ml ⇐🛒⇓

με εκχύλισμα χαμομηλιού και πανθενόλης αποσυμφορούν τη βουλωμένη μύτη, ενώ παράλληλα ενυδατώνουν και ανακουφίζουν τον ρινικό βλεννογόνο.   ⇒Κυκλοφορεί και σε συσκευασία 50ml

Το Selva Baby Care 150ml⇐🛒⇓

είναι κατάλληλα για παιδιά από ενός έτους και άνω, απόλυτα αποτελεσματικά χωρίς φαρμακολογικά μέσα. Κυκλοφορεί και σε συσκευασία 50ml 

♦ Διατροφή

Ότι τρώμε ή πίνουμε μπορεί να έχει επίδραση στη βουλωμένη μύτη. Υπάρχουν τροφές που μπορεί να χειροτερέψουν το πρόβλημα ενώ άλλες να το διευκολύνουν. Η καφεΐνη μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση. Τα γαλακτοκομικά μπορούν να κάνουν πιο πυκνή τη βλέννα και να επιδεινώσουν τα συμπτώματα. Τροφές με μπαχαρικά όπως το πιπέρι, ζέστες σούπες, καθώς και τα εσπεριδοειδή διευκολύνουν αρκετά τη δίοδο της αναπνοής.

♦ Ψηλό μαξιλάρι για τον ύπνο

Την περίοδο αυτή και μέχρι να αποσυμφορηθεί ο βλεννογόνος αδένας είναι καλό να χρησιμοποιούμε ένα επιπλέον μαξιλάρι ώστε το κεφάλι να βρίσκεται σε μία πιο κάθετη και άνετη για την αναπνοή θέση.

Μην αφήσεις λοιπόν το χειμώνα να κρατήσει κλειδωμένη την αναπνοή σου!

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*