Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ-ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Αποτοξίνωση μετά την καραντίνα

Τα μέτρα μπορεί σταδιακά να χαλαρώνουν, προσέχουμε όμως την υγεία μας και το βάρος μας ξεκινώντας από τώρα. Προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε να διατηρήσουμε το βάρος μας κατά την περίοδο της καραντίνας σταθερό, ίσως τα καταφέραμε ίσως και όχι…δεν πτοούμαστε όμως καθώς μιας και ανοίγει ο καιρός, είναι η κατάλληλη περίοδος για αποτοξίνωση! 

Τι είναι η αποτοξίνωση;

Αποτελεί µια σηµαντικότατη φυσική και άκρως απαραίτητη διαδικασία του οργανισµού. Πρόκειται για τη διαδικασία αποκατάστασης της ισορροπίας όλων των κυττάρων του σώματος ώστε να επιτραπεί/διευκολυνθεί η αποτελεσματική αποβολή των τοξινών και η απορρόφηση και αξιοποίηση των θρεπτικών συστατικών.

Ο µεταβολισµός των διάφορων ουσιών που βρίσκονται µέσα στα τρόφιµα και γενικότερα των θρεπτικών συστατικών, έχει ως αποτέλεσµα τη φυσιολογική παραγωγή στον οργανισµό άχρηστων, τοξικών ουσιών σε µεγάλες συγκεντρώσεις.Οταν λοιπόν τρώµε κάτι, ο οργανισµός µας το διασπά σε διάφορες ενώσεις, κάποιες εκ των οποίων πρέπει να αποβληθούν. Η διαδικασία αποβολής αυτών µέσω της ούρησης, των κοπράνων, του ιδρώτα αποτελεί τη φυσική µας αποτοξίνωση. Βασικό λοιπόν ζητούµενο των επόµενων ηµερών είναι να ενεργοποιήσουµε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους µηχανισµούς φυσικής αποτοξίνωσης που διαθέτει ο ίδιος µας ο οργανισµός.

→Οι διάφορες δίαιτες αποτοξίνωσης που κυκλοφορούν κρύβουν πολλές παγίδες… γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγουμε οτιδήποτε μας παροτρύνει να μην έχουμε μία ισορροπημένη διατροφή, μας οδηγεί σε εξαντλητικές δίαιτες, μας κατευθύνει σε ένα φαύλο κύκλο στέρησης ή υπερκατανάλωσης κάποιων τροφών, έχουν προσωρινά αποτελέσματα, επιβαρύνουν τον ψυχισμό μας. 

Τα όργανα που συμβάλλουν στην απομάκρυνση των τοξινών είναι:

1.  ήπαρ, νεφροί, βλεννογόνοι

2. κύτταρα

και μέσω της διατροφής μας, βοηθάμε τον οργανισμό να επιταχύνει τις κατάλληλες διεργασίες κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Διατροφή

Εξαλείψτε από τη διατροφή σας το σιτάρι με τα παράγωγά του, τη  γλουτένη, τη σόγια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα τηγανητά. Αποφύγετε τη ζάχαρη, την ασπαρτάμη, τα βαριά λιπαρά και τα υδρογονωμένα έλαια . Μην καταναλώνετε υπερβολικές ποσότητες καφεΐνης και αλκοόλ. Καταναλώστε υγιεινά λίπη όπως καρύδα, αβοκάντο, ωμέγα-3 λιπαρά, ελαιόλαδο ή ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Βοηθώντας το έντερο

Πίνετε άφθονο νερό, νερό εμπλουτισμένο με aloe vera, κεφίρ και καταναλώστε άφοβα  τζίντζερ, σκόρδο, μάραθο, άργιλο βρώσιμο ή ενεργό άνθρακα για την απομάκρυνση των τοξινών. Επίσης, το ινδικό φραγκοστάφυλο ή Triphala είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποτοξινώσετε το έντερό σας.

 

Νεφρά

Ο χυμός από βιολογικό cranberry κάνει θαύματα στο νεφρό καθώς επίσης και ο μηλίτης. Λίγο χλιαρό νερό λεμόνι κάθε πρωί είναι πραγματικά ένα δώρο για την καλή λειτουργία των νεφρών σας. Η καλύτερη συμβουλή είναι βέβαια, να  μείνετε μακριά από οποιαδήποτε επαφή με φυτοφάρμακα, καθώς αυτά ενοχοποιούνται σε μεγάλο βαθμό για την  πρόκληση νεφρικής ανεπάρκειας.

Συκώτι

Για να μπορέσουμε να αποτοξινώσουμε το συκώτι, η καλύτερη μέθοδος είναι η κατανάλωση γάλακτος από γαϊδουράγκαθο. Εκτός από το θαυματουργό γαϊδουράγκαθο, ιδιαίτερα βοηθητικά στην αποτοξίνωση του συκωτιού είναι η ρίζα από κολλιτσίδα, η ρίζα από πικραλίδα, τα παντζάρια, οι αγκινάρες, το σκόρδο, ο κουρκουμάς. Όλα τα παραπάνω, έχουν την ιδιότητα, μέσα στην κοιλιά, να απορροφούν τις τοξίνες. Πρόκειται για τροφές εξαιρετικά υποστηρικτικές του μεταβολισμού και της ηπατικής αποτοξίνωσης.

Το δέρμα χρειάζεται επίσης αποτοξίνωση

Μπορεί να επηρεαστεί από τις διάφορες λοσιόν, τα εξεζητημένα είδη μακιγιάζ ή από το απλό μακιγιάζ, από τα αποσμητικά ή τα αρώματα. Η χρήση της  σάουνας, η εφίδρωση, η γιόγκα, τα ιαματικά λουτρά και η απολέπιση κάνουν στην κυριολεξία θαύματα. Η σωματική άσκηση και η καλή εφίδρωση είναι στοιχεία απαραίτητα για την καλή εικόνα του δέρματός μας.

Η διαδικασία της αποτοξίνωσης βοηθά λοιπόν τον οργανισμό μας να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, χωρίς να παρουσιάζει προβλήματα υγείας. Είναι μία διαδικασία τόσο απαραίτητη, που μπορούμε να την παρομοιάσουμε με τις “διακοπές”, σκεφτείτε τα οφέλη από ένα ξεκούραστο 10ήμερο διακοπών…αποβάλλουμε τα καθημερινά μας προβλήματα, φορτίζουμε τις μπαταρίες μας και επιστρέφουμε με άλλη διάθεση. Το ίδιο μας προσφέρει και η αποτοξίνωση, θέτοντας ξανά σε σωστή λειτουργία τον οργανισμό μας, προσφέροντας του υγεία!

Πηγές: vita, itrofi
Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*