Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΥΓΕΙΑ

Τι είναι η Ατοπική δερματίτιδα; Επιλέξτε την κατάλληλη φροντίδα!

Η ατοπική δερματίτιδα ή έκζεμα είναι μια χρόνια υποτροπιάζουσα φλεγμονώδης και κνησμώδης δερματική νόσος. Η φαγούρα (κνησμός) είναι ένα από τα κύρια συμπτώματα της ασθένειας και μπορεί να γίνει, καθ’ομολογία των ίδιων των πασχόντων, ιδιαίτερα βασανιστική.

Συνέπεια της έντονης φαγούρας είναι το ξύσιμο.Όσο περισσότερο ξύνεται η φλεγμαίνουσα περιοχή, τόσο πιθανότερο οι ερεθιστικοί και αλλεργιογόνοι παράγοντες μπορούν να εισχωρήσουν στο δέρμα, να επιδεινώσουν τον κνησμό και να σας κάνουν να ξύνεστε ακόμα περισσότερο χειροτερεύοντας την κατάσταση του ήδη διαταραγμένου επιδερμικού φραγμού. Αυτό ονομάζεται  φαύλος κύκλος «κνησμού-ξεσμού» και ταλαιπωρεί όλους τους ασθενείς της ατοπικής δερματίτιδας, οι οποίοι αν και γνωρίζουν ότι το ξύσιμο θα επιδεινώσει το έκζεμα, ακόμα και αν είναι ενήλικες, δεν μπορούν  να αντισταθούν στο βασανιστικό αίσθημα κνησμού.

Η ατοπική δερματίτιδα μπορεί να επηρεάσει ανθρώπους κάθε ηλικίας. Μπορεί να είναι ενοχλητική και σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις ακόμη και επώδυνη καθώς το δέρμα μπορεί να φτάσει σε σημείο να κάνει φουσκάλες και να «σκάσει», με αποτέλεσμα οι ασθενείς να σταματήσουν να ασχολούνται ακόμα και με τις αγαπημένες τους δραστηριότητες.

Οι περισσότεροι ασθενείς της  ατοπικής δερματίτιδας αναζητούν θεραπείες που όχι μόνο τους παρέχουν ανακούφιση από τον κνησμό και προλαμβάνουν ή/και κατευνάζουν τις εξάρσεις της ασθένειας, αλλά και τους επιτρέπουν να νοιώσουν πιο χαρούμενοι με το δέρμα τους.

⇒ Η εύρεση της σωστής θεραπείας είναι συχνά ένα οδυνηρό ταξίδι δοκιμών και σφαλμάτων, καθώς πολλά «ειδικά προϊόντα» για την ατοπική δερματίτιδα  μπορεί τελικά να επιδεινώσουν παρά να βελτιώσουν την κατάσταση.

⇒ Πρέπει να έχετε υπόψη σας πως τα προϊόντα της ατοπικής δερματίτιδας είναι προϊόντα  υψηλών απαιτήσεων. Πρέπει η σύνθεση τους κατ’ αρχήν να είναι τέτοια ώστε να υποστηρίζει την επανόρθωση του διαταραγμένου επιδερμικού φραγμού.

Η σειρά Bepanthol®παρέχει προϊόντα με εξειδικευμένη σύνθεση για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ατοπικής δερματίτιδας που έχουν σαν σκοπό να βοηθήσουν τους πάσχοντες να ανακουφιστούν από τον έντονο κνησμό και τη δυσφορία που προκαλείται από αυτή, προσφέροντας τους όχι μόνο σωματική αλλά και ψυχική ανακούφιση που διαρκεί.

Η Bepanthol Sensiderm Eczema ⇐🛒 ⇓

αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της ατοπικής δερματίτιδας, της έντονη ξηροδερμίας αλλά και των αλλεργικών αντιδράσεων του δέρματος. Ενισχύει το δερματικό φραγμό χάρη στην τεχνολογία των πεταλοειδών λιπιδίων και την προβιταμίνη Β5, ενισχύοντας έτσι τη φυσική προστασία ενάντια στους ερεθισμούς. Προσφέρει ανακούφιση από τον κνησμό και το ερύθημα.

Τι προκαλεί την Ατοπική Δερματίτιδα;

Οι ακριβείς αιτίες της ατοπικής δερματίτιδας είναι άγνωστες, όμως μερικοί από τους παράγοντες που την προκαλούν είναι οι εξής:

 • Κληρονομικότητα: 50% -70% των ασθενών με ατοπική δερματίτιδα έχουν έναν γονέα που έχει εμφανίσει και ο ίδιος
 • Αρώματα
 • Τριβή με συνθετικά υφάσματα και μαλλί
 • Αλλεργιογόνα όπως γύρη, τρίχωμα ζώων, ακάρεα, σκόνη και μούχλα
 • Στρες
 • Υπερβολική εφίδρωση
 • Σαπούνια
 • Μαλακτικά ρούχων
 • Κεντρική θέρμανση
 • Κλιματισμός
 • Διαβήτης (το έκζεμα μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα)
Φροντίζοντας το δέρμα σας

Για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο και τα συμπτώματα του εκζέματος, αλλά και να σταματήσετε το φαύλο κύκλο «κνησμού-ξεσμού», υπάρχουν μερικά απλά μέτρα που μπορείτε να λάβετε:

 1. Διατηρήστε το δέρμα σας ενυδατωμένο, ειδικά μετά το ντους, καθώς επίσης και αν κατοικείτε σε περιοχή με ξηρό κλίμα
 2. Αποφύγετε το μπάνιο σε θερμοκρασία υψηλότερη των 36 °C και μην κάνετε μπάνιο για περισσότερο από 10 λεπτά
 3. Χρησιμοποιείτε ήπια σαπούνια
 4. Χρησιμοποιείτε ρούχα από βαμβάκι ή λινό αντί για συνθετικά υφάσματα
 5. Αερίζετε τακτικά το σπίτι σας
 6. Χρησιμοποιείτε μόνο προϊόντα χωρίς άρωμα για το δέρμα σας, όποτε αυτό είναι δυνατόν

Πηγή: Bepanthol
Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*