Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

LIFESTYLE

Ταινίες που πρέπει οπωσδήποτε να δεις όσο θα είσαι σπίτι

Μένουμε σπίτι – έχει προβολή απόψε!

Σίγουρα το Netflix και η τηλεόραση μπορούν να σου κρατήσουν παρέα, όμως υπάρχουν και κάποιες ταινίες οι οποίες θα λέγαμε πως είναι καλό να έχεις δει στη ζωή σου, είτε γιατί ανήκουν στο καλό παλιό Hollywood, είτε ως τροφή προς σκέψη, για βουτιά στην περιπέτεια, για λύση του μυστηρίου ή απλά για να γελάσεις με την καρδιά σου με μία καλή κωμωδία.

Σου ετοιμάσαμε μία λίστα… μπορείς να ξεκινήσεις από… Τώρα!

1 . Η Μέρα της Μαρμότας (1993)

Μιας και πλέον κάθε μέρα μας μοιάζει κάπως με την προηγούμενη, τροφή για σκέψη με χιούμορ αποτελεί η Μέρα της Μαρμότας! Ακολούθησε τις μέρες του Μπιλ Μάρεϊ σε μία εκπληκτική ταινία με πολύ βάθος ως προς το τι είναι τελικά η ζωή και η ευτυχία!

2 .Οι 7 Σαμουράι (1954)

 Διαχρονικό αριστούργημα του Ακίρα Κουροσάβα, συστηματικά συγκαταλεγόμενο στις λίστες κοινού και κριτικών σαν μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Η πλοκή της ταινίας τοποθετείται στην αγροτική Ιαπωνία του 16ου αιώνα, κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου της Ιαπωνίας και επικεντρώνεται σε ένα ρημαγμένο χωριό, το οποίο θα ζητήσει προστασία από επτά σαμουράι (που βρισκόντουσαν σε ανάγκη), στην επικείμενη επίθεση των ληστών, οι οποίοι λεηλατούν τις σοδειές τους.  Ένα φιλμ, μάθημα κινηματογράφου, που σήμερα θεωρείται η καλύτερη περιπέτεια που γυρίστηκε ποτέ.

3. Επαναστάτης χωρίς αιτία (1955)

Ο αξέχαστος Τζέιμς Ντιν στο ρόλο του συμβόλου της γενιάς του: ένα έφηβος, στιγματισμένος από τη μοναξιά, την απογοήτευση και την οργή. Ένας μοιραίος χαρακτήρας, που ο χαρισματικός ηθοποιός ερμήνευσε με τέτοιο υποδειγματικό ύφος ώστε δεν άργησε να αποκτήσει περίοπτη θέση στο παγκόσμιο κινηματογραφικό στερέωμα. Η Νάταλι Γουντ και ο Σαλ Μίνεο ήταν υποψήφιοι για Όσκαρ καλύτερου ρόλου για τις εξίσου συγκλονιστικές ερμηνείες τους και ο Νίκολας Ρέι υποψήφιος για το Όσκαρ Σκηνοθεσίας. Μια ταινία – ορόσημο της γενιάς της, που συγκαταλέχτηκε στις 100 Καλύτερες Ταινίες του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου.

 

4. Αποκάλυψη τώρα (1979)

Αμερικανική επική πολεμική ταινία περιπέτειας, σε σκηνοθεσία και παραγωγή Φράνσις Φορντ Κόπολα. Ένα πολεμικό έπος, με δυνατό αντιπολεμικό μήνυμα και μεγαλειώδεις σκηνές.Το χάος, η παραπληροφόρηση, η τρέλα και η φρίκη του Βιετνάμ αποτυπώνονται σε όλη τους την έκταση. Ο λοχαγός Γουίλαρντ διεισδύει με μια άκατο και μια μικρή ομάδα ανδρών στα ενδότερα της ζούγκλας του Βιετνάμ, με αποστολή να βρει και να εξοντώσει τον συνταγματάρχη Κουρτζ, έναν χαρισματικό αξιωματικό ο οποίος όμως έχει παραφρονήσει και κάνει το δικό του πόλεμο. Το ταξίδι αυτό θα πάρει άλλες διαστάσεις.

5. Οι Ζωές των Άλλων (2006)

Οι κάτοικοι της πόλης επιτηρούνται από 100.000 υπαλλήλους και 200.000 κατασκόπους της Στάζι, της μυστικής αστυνομίας της Ανατολικής Γερμανίας. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται ο κεντρικός ήρωας, Γκερντ Βίζλερ τον οποίο υποδύεται ο Ούλριχ Μούε. Είναι συστηματικός και αφοσιωμένος στην υπηρεσία του, και ταυτόχρονα μοναχικός, αγέλαστος, και αδίστακτος. Η ζωή ενός αναγνωρισμένου θεατρικού συγγραφέα, του Γκεόργκ Ντρέιμαν ο οποίος αποκαλύπτει στη Δύση στοιχεία για το ανελεύθερο καθεστώς, γοητεύει τον πράκτορα που ήταν υπεύθυνος για την παρακολούθησή του. Αυτή η στάση του συγγραφέα σε συνδυασμό με το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί, τον ωθεί ώστε να καλύψει τη δράση του συγγραφέα με προσωπικό του κόστος.

6. Βαμμένο πέπλο (2006)

Η Κίτι είναι μια κακομαθημένη κοπέλα της ανώτερης τάξης του Λονδίνου του 1920, η οποία παντρεύεται ένα γιατρό, τον Γουόλτερ. Όταν εκείνος ανακαλύπτει ότι η γυναίκα του τον απατά, της αφήνει το περιθώριο να διαλέξει, είτε να επιστρέψει στο σπίτι της είτε να πάει να τον βοηθήσει στο δύσκολο έργο του στην Κίνα. Τελικά, αποφασίζει να τον ακολουθήσει και φτάνουν σε μια περιοχή που μαστίζεται από επιδημία χολέρας. Η πραγματικότητα, όμως, είναι πολύ διαφορετική από ότι η ίδια πίστευε και η κατάσταση χειροτερεύει περισσότερο, όταν ο Γουόλτερ προσβάλλεται από το θανατηφόρο ιό. Τα γεγονότα ωθούν την Κίτι να αλλάξει στάση σε σχέση με τη ζωή της και τα πιστεύω της.

7. Το Πάρτι (1968)

Από την ομάδα Μπλέικ Έντουαρντς, Πίτερ Σέλερς και σία, που μας χάρισαν, μεταξύ άλλων, την αυθεντική σειρά ταινιών του Ροζ Πάνθηρα, «το Πάρτι» αποτελεί μια θεοπάλαβη πλην ευφυέστατη κωμωδία καταστάσεων. Ο Πίτερ Σέλερς υποδύεται τον αγαθό Ινδό κομπάρσο που βρίσκεται κατά λάθος καλεσμένος σ΄ένα πάρτι της υψηλής κοινωνίας του Χόλιγουντ και προκαλεί το χάος και τον πανικό με τις γκάφες και τη συμπεριφορά του. Κομμάτια στο παζλ της παράνοιας αποτελούν ένας μόνιμα μεθυσμένος σερβιτόρος, η αντιδραστική κόρη των διοργανωτών, ένας σκηνοθέτης που μισεί, όχι άδικα, τον πρωταγωνιστή και πολλοί άλλοι. Ξεκαρδιστικά γκαγκς, σκηνικά και ατάκες που έγραψαν ιστορία και μια ανεπανάληπτη ερμηνεία από τον Πίτερ Σέλερς σ΄ένα σενάριο χωρίς λογική και υπόθεση, αλλά ικανό να σε κάνει να μη μπορείς να συγκρατήσεις τα γέλια σου. Συνολικά, μια από τις καλύτερες κλασικές κωμωδίες, που δε βαριέσαι να βλέπεις ξανά και ξανά.

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*