Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΟΜΟΡΦΙΑ

Λαιμός & Ντεκολτέ: η κατάλληλη φροντίδα για να προστατεύσεις τα ευαίσθητα σημεία

Δύο ευαίσθητα σημεία για τα οποία δεν περνά καν από το μυαλό μας η ιδιαίτερη φροντίδα που χρειάζονται, παρά μόνον μετά τα 30 ή 40 μας χρόνια όπου ήδη τα πρώτα σημάδια είναι εμφανή.  Η συγκεκριμένη περιοχή είναι φύσει και θέσει το ακάλυπτο σημείο όπου οι ακτίνες UV ξεκινούν ύπουλα την καταστροφή της δομής των ιστών. 

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ανακόλουθο στην εμφάνιση μιας γυναίκας που έχει ξεκινήσει να φροντίζει το πρόσωπό της νωρίς, από έναν λαιμό με χαλάρωση και ένα ντεκολτέ που προδίδει κάθε της προηγούμενη προσπάθεια να μείνει φρέσκια. Δυστυχώς, αυτές οι φθορές είναι μη αναστρέψιμες και για μια ακόμα φορά, η λύση βρίσκεται στην πρόληψη!

Ορίζοντας την περιοχή

Η περιοχή του ντεκολτέ ξεκινά από το ύψος των λοβών μας και καταλήγει στην κορυφή των θηλών. Οπότε μιλάμε για μια εκτεταμένη περιοχή. Ανατομικά παρουσιάζει τεράστιες διαφορές συγκριτικά με το πρόσωπο γιατί τόσο το χόριο, δηλαδή η βασική στιβάδα του δέρματος, όσο και η επιδερμίδα της είναι πιο λεπτά και εύθραυστα. Διαθέτει ελάχιστο υποδόριο λίπος, λιγότερους θύλακες τριχών, λιγότερους σμηγματογόνους και ιδρωτοποιούς αδένες, αλλιώτικη κυκλοφορία του αίματος και διαφορετική κατανομή των μελανοκυττάρων -εκείνων που παράγουν μελανίνη και μας προστατεύουν από τις ακτίνες UV- τα οποία εκεί είναι και αυτά πολύ λιγότερα. Εξαιρετικά πιο ευαίσθητη και εύθραυστη από το πρόσωπο, εκ φύσεως επιρρεπής στην απώλεια ελαστικότητας και στην αφυδάτωση, αλλά και στην υπερ-χρώση και χωρίς σημαντικές δυνατότητες ανάπλασης, η επιδερμίδα του ντεκολτέ άπαξ και φθαρεί, δεν έχει πολλές ελπίδες θεαματικής βελτίωσης.

Το χρονικό της φθοράς

Η χαλαρή και ζαρωμένη επιδερμίδα από το σαγόνι και κάτω οφείλεται πρωτίστως στην καταστροφική επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας που την κάνει ακόμα πιο λεπτή και οδηγεί σε απώλεια κολλαγόνου και ελαστίνης. Η μεγαλύτερη καταστροφή εξαιτίας του ήλιου, που, όπως έχουμε πια μάθει, λειτουργεί αθροιστικά στη διάρκεια της ζωής μας, συντελείται γενικά κατά την παιδική, εφηβική ηλικία και στα πρώτα ενήλικα χρόνια μας, αλλά αρχίζει και γίνεται ορατή αρκετά μετά τα πρώτα -άντα, όταν πρώτο-πρώτο το ντεκολτέ εμφανίζει:

  • λεπτές γραμμές
  • σκούρα, καφέ στίγματα
  • κοκκινίλες και σπασμένα αγγεία
  • βαθιές ρυτίδες στο κέντρο
  • ζάρες

Αν και ο βασικότερος, ο ήλιος δεν είναι ο μόνος του εχθρός. Στον σχηματισμό ρυτίδων και γραμμών στο ντεκολτέ συνεργάζονται στενά επίσης τα push-up και τα αθλητικά σουτιέν, που συμπιέζουν δυναμικά την περιοχή, αλλά και η στάση του ύπνου. Αν συνηθίζουμε να κοιμόμαστε στο πλάι και μάλιστα διαθέτουμε πλούσιο στήθος, το βάρος του προκαλεί τις λεγόμενες ρυτίδες του ύπνου στο κέντρο του ντεκολτέ όπου το δέρμα «σπάει» κυρίως λόγω απώλειας στήριξης και εξαιτίας του μειωμένου υποδόριου λίπους.

Άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η μόλυνση συντελούν μαζί με τη στάση του σώματος, ήτοι TechNeck. Σκύβοντας για ώρες πάνω από την μπλε οθόνη του αγαπημένου μας smartphone ή υπολογιστή βοηθάμε τις οριζόντιες γραμμές στον λαιμό να εμφανιστούν μια ώρα αρχύτερα.

6 τρόποι να το σώσεις

Τα καλά νέα είναι πως η προστασία και η εντατική φροντίδα της περιοχής του ντεκολτέ από πολύ-πολύ νωρίς μπορούν να καθυστερήσουν τα σημάδια της γήρανσης. Οπότε, σε καμία περίπτωση δεν σταματάμε την περιποίηση στο περίγραμμα του προσώπου. Επεκτεινόμαστε κάθε φορά και κατεβαίνουμε πιο χαμηλά χρησιμοποιώντας προϊόντα όσο ενισχυμένα επιλέγουμε για τα μάτια και το πρόσωπο ή και περισσότερο και μάλιστα με τα κατάλληλα για την περιοχή συστατικά.

1Σκληρό νερό: Το νερό της βρύσης περιέχει άλατα και μέταλλα που ξηραίνουν και ερεθίζουν την ευαίσθητη περιοχή του ντεκολτέ, όπως και το καυτό ή το πολύ ζεστό νερό. Οπότε, όπως και με το πρόσωπο, προτιμάμε το χλιαρό. 

2Προτεραιότητα στον καθαρισμό. Πρωί και βράδυ καθαρίζουμε τον λαιμό και το ντεκολτέ το ίδιο σχολαστικά με το πρόσωπο ακολουθώντας την ίδια ακριβώς ρουτίνα με χλιαρό νερό και ένα απαλό αφρώδες gel ή γαλάκτωμα καθαρισμού με φυσικούς καθαριστικούς παράγοντες, που δεν ερεθίζει και απομακρύνει περιβαλλοντικούς ρύπους και τοξίνες.

Δοκίμασε τα προϊόντα της σειράς Korres Τσάι του Ολύμπου ⇐🛒 ⇓

3 . Gel σύσφιξης και σωστή εφαρμογή. Επιλέγουμε ένα ενισχυμένο gel πολυπεπτιδίων με στοχευμένη δράση σύσφιγξης και το απλώνουμε  απαλά και με ολόκληρη την παλάμη από το κέντρο και προς τους ώμους.

⇒ Υπάρχει όμως και ένα επιπλέον μυστικό για την εφαρμογή του, αλλά και για εξαιρετικά αποτελέσματα των προϊόντων αντιγήρανσης στην περιοχή: Φόρα πρώτα την κρέμα σου με έντονα, ανοδικά χτυπήματα χρησιμοποιώντας ολόκληρη την παλάμη. Γείρε έπειτα πίσω το κεφάλι, χαλάρωσε τον κορμό και τους ώμους και ανοιγόκλεισε το στόμα σου τραβώντας το σαγόνι μπροστά. Οι μυς του λαιμού μοιάζουν με σχοινιά και, αντίθετα με το πρόσωπο, είναι ανεξάρτητοι από το δέρμα. Επανάλαβε την άσκηση 20 φορές κάθε βράδυ.

Korres Μαύρη Πεύκη Gel Σμίλευσης Λαιμού – Ντεκολτέ⇐🛒 ⇓

4 . Μετά το ντους. Δεν τριβόμαστε με την πετσέτα, αλλά ταμπονάρουμε απαλά ή απλά τυλιγόμαστε με το μπουρνούζι μας, ώστε να μην τραυματίζουμε τα τριχοειδή αγγεία στην περιοχή.

5 .  Άμεση ενυδάτωση. Έπειτα από το μπάνιο ή το ντους ενυδατώνουμε αμέσως τον λαιμό και το ντεκολτέ με ένα πλούσιο γαλάκτωμα σώματος ή ακόμα καλύτερα με ένα θρεπτικό body butter με λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά, που ενισχύουν τη λειτουργία του φραγμού, συσφίγγουν και συμβάλλουν στην ελαστικότητα του δέρματος, βελτιώνουν την υφή του, βοηθούν στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων εξασφαλίζοντας ενυδάτωση μακράς διαρκείας.

Korres Body Souffle για βαθιά θρέψη λειαίνει τις λεπτές γραμμές & τις ρυτίδες

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*