Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Ρόδι, το ενεργειακό φρούτο!

Η ροδιά, είναι ένα φυλλοβόλο δέντρο με κίτρινα άνθη, ανθεκτικό σε πληθώρα αντίξοων καιρικών συνθηκών και δε χρειάζεται ιδιαίτερες καλλιεργητικές φροντίδες προκειμένου να ευδοκιμήσει. Στην αρχαιότητα, το ρόδι συμβόλιζε τη γονιμότητητα, την ευεξία την καλή υγεία μιας και περιέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Οι καρποί του που θυμίζουν τα ρουμπίνια δίνουν απλόχερα τους χυμούς τους χαρίζοντας υγεία!

Καταναλώστε ρόδι!

Το ρόδι περιέχει βιταμινες Α, C, E, B9 (φυλλικό οξύ) σε μεγάλες ποσότητες καλύπτοντας μάλιστα τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες προάγοντας την καλή λειτουργία του εντέρου. Εκτός αυτών περιέχει σίδηρο, ο οποίος σε συνεργασία με τη βιταμίνη C απορροφάται πιο εύκολα και πιο άμεσα.  Συνεχίζοντας, το ρόδι είναι μία απίστευτα πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και συγκεκριμένα περιέχει ελλαγικό οξύ, τανίνες και ανθοκυανίνες, που ως στόχο έχουν την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που βλάπτουν την υγεία μας! Δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην αποτοξινωτική του δράση βελτιώνοντας έτσι τη λειτουργία του συκωτιού καθώς επίσης και τη καρδιαγγειακή προστασία που προσφέρει λόγω των συστατικών του. Το ρόδι συμβάλλει και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης καθότι είναι πλούσιο σε κάλιο. Έρευνες έχουν δείξει τον πολύτιμο ρόλο του ροδιού στην πρόληψη του καρκίνου και συγκεκριμένα του μαστού και του προστάτη. Το ελλαγικό οξύ σε συνδυασμό με τις πολυφαινόλες που περιέχει το ρόδι, δρουν προστατευτικά έναντι των αλλοιώσεων των οστών και τέλος λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε αντιοξειδωτικά χαρίζει ένα υγιές και λαμπερό δέρμα.

Με βάση τα παραπάνω γίνεται αντιληπτή η αξία της κατανάλωσης του ροδιού για την υγεία μας! Έτσι, μπορούμε είτε να το καταναλώσουμε ανοιγοντάς το και παίρνοντας τα σπόρια του, είτε στίβοντάς το προκειμένου να πιούμε το χυμό του. Φυσικά, υπάρχει και στα φαρμακεία και σε καταστήματα τροφίμων  σε ταμπλέτες, αναβράζοντα δισκία και σε χυμό, τον οποίο είτε τον αραιώνουμε είτε τον καταναλώνουμε χωρίς προσθήκη νερού.

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος