Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Πολυβιταμίνες! Η σημασία τους στην καθημερινότητά μας...

Από τα παλιά χρόνια ο άνθρωπος προσπαθούσε να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο την καθημερινή του τροφή. Ανά τους αιώνες αυτό έγινε πολύ πιο εύκολο και πλέον ο καθένας μας έχει πρόσβαση σε οποιαδήποτε τροφή επιθυμεί. Παρ’ όλα αυτά, παρατηρείται μία αύξηση στην εκδήλωση διαφόρων προβλημάτων  υγείας, η οποία σχετίζεται με την υπερκατανάλωση φαγητού και ταυτόχρονα  με τη μειωμένη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην λαμβάνουμε την συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη (ΣΗΠ) σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας!

Κάπως έτσι κάνουν την εμφάνισή τους συμπτώματα, όπως αδυναμία, κόπωση, υπνηλία κ.α. , τα οποία δημιουργούν εμπόδια στην καθημερινότητά μας! Συζητώντας λοιπόν με φίλους, συνεργάτες και ειδικούς, μας προτείνεται η λήψη πολυβιταμινών, μία λέξη που είναι οικεία σε όλους μας. Όμως ταυτόχρονα σε πολλούς από εμάς δημιουργείται η ανασφάλεια και ο φόβος για τυχόν παρενέργειες, καθώς πολλοί τις έχουμε συνδυάσει στο μυαλό μας με τα φάρμακα... κάτι που δεν ισχύει!!

Κατ’ αρχάς, πρέπει όλοι μας να έχουμε υπόψη μας το εξής: όπως κάθε συμπλήρωμα διατροφής, έτσι και οι πολυβιταμίνες δεν αντικαθιστούν αλλά συμπληρώνουν τη διατροφή μας! Συνεχίζοντας, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε πως οι βιταμίνες χωρίζονται σε 2 κατηγορίες:

  1. Λιποδιαλυτές βιταμίνες (A, D, E, K)
  2. Υδατοδιαλυτές βιταμίνες (C, σύμπλεγμα Β)

Οι πρώτες χρειάζονται την παρουσία κάποιων στοιχείων (λιπίδια) και άλλων βιταμινών, ώστε να κυκλοφορήσουν στο αίμα και στο σώμα μας και τελικώς να αποβληθούν, οι δε υδατοδιαλυτές μεταφέρονται άμεσα με την κυκλοφορία του αίματος και αποβάλλονται από τα νεφρά μας . Επίσης, οι λιποδιαλυτές βιταμίνες μπορούν να αποθηκευτούν στο λίπος του σώματός μας και οι υδατοδιαλυτές αποβάλλονται άμεσα, αφού προηγουμένως ο οργανισμός μας έχει απορροφήσει τις ποσότητες που απαιτούνται.  Συνεπώς, με τη σωστή χρήση τους δεν επιβαρύνεται το συκώτι μας αλλά ούτε και τα νεφρά μας. Επιπλέον, για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα θα πρέπει να λαμβάνουμε καθημερινά τις πολυβιταμίνες (κατά προτίμηση την ίδια ώρα) έως ότου τελειώσει η συσκευασία. Κατόπιν σε συνεννόηση με τον ειδικό αποφασίζουμε αν θα διακόψουμε ή θα συνεχίσουμε τη λήψη τους.

Συμβουλή! 

Πάντα διαβάζουμε την ετικέτα του συμπληρώματος που λαμβάνουμε, ώστε να γνωρίζουμε τι περιέχει, σε τι ποσότητα και ποια είναι η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη (ΣΗΠ).

Προσοχή!

Προτού ξεκινήσουμε τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής, οφείλουμε να συμβουλευόμαστε τους ειδικούς στο χώρο του φαρμακείου, προκειμένου να αξιολογούνται οι ανάγκες μας. Επιπλέον, άνθρωποι που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα καθώς και έγκυοι / θηλάζουσες πρέπει να συμβουλεύονται τον ιατρό τους. Τέλος, όσοι πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη οφείλουν να ενημερώσουν τον ειδικό, προκειμένου να δοθεί συμπλήρωμα χωρίς ζάχαρη.

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος