Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Λυκοπένιο...Μία ουσία… «σύμμαχος» για την υγεία μας!

Με βάση τη διατροφική πυραμίδα, τη σωστή διατροφή χαρακτηρίζει η ποικιλία των τροφίμων και το μέτρο στην κατανάλωσής τους. Μία από τις βασικές ομάδες τροφίμων είναι τα λαχανικά είτε φρέσκα είτε μαγειρεμένα. Αγαπημένο λαχανικό μικρών και μεγάλων είναι η τομάτα που καταναλώνουμε είτε ωμή σε σαλάτα είτε μαγειρεμένη. Η τομάτα θεωρείται υπερτροφή, διότι περιέχει βιταμίνη C, βιταμίνες συμπλέγματος B και κάλιο. Όμως, αυτό που την κάνει πραγματικά ξεχωριστή είναι η περιεκτικότητά της σε λυκοπένιο. Τι είναι όμως το λυκοπένιο; Το λυκοπένιο είναι η ουσία, η οποία προσδίδει το κόκκινο χρώμα στην τομάτα και ανήκει στην κατηγορία των σούπερ αντιοξειδωτικών!!

Σε τι μας βοηθάει το λυκοπένιο;

Το λυκοπένιο ως αντιοξειδωτικό, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται στον οργανισμό μας εξαιτίας διαφόρων παραγόντων (πχ. στρες, κακή διατροφή, κάπνισμα, κ.α) προστατεύοντάς μας από διάφορες ασθένειες. Επίσης, το λυκοπένιο είναι ένας εξαιρετικά αντικαρκινικός παράγοντας. Έρευνες έχουν αποδείξει πως βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη και του μαστού. Εκτός όμως από την πρόληψη συμμετέχει και στη μείωση του μεγέθους των ήδη υπαρχόντων όγκων. Συνεχίζοντας, αξίζει να αναφερθεί η δράση του κατά των καρδιακών παθήσεων μειώνοντας την κακή χοληστερόλη (LDL). Τέλος, το λυκοπένιο ενισχύει την όραση και τονώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Σε ποια τρόφιμα συναντάμε το λυκοπένιο;

Η τομάτα όπως είπαμε έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε λυκοπένιο. Έπειτα, σε μικρότερες ποσότητες βρίσκεται στο γκρέϊπφρουτ και το καρπούζι. Όμως πέρα από τη διατροφή, το λυκοπένιο μπορούμε να το βρούμε και στα φαρμακεία σε μορφή κάψουλας!

Tip! Η μέγιστη απορρόφηση του λυκοπενίου επιτυγχάνεται όταν συνδυάζεται με ελαιόλαδο!

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολόγος - ΔΙατροφολόγος