Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Λωτός... το φρούτο της εποχής!

Ο λωτός είναι ένα ξεχωριστό φρούτο, το οποίο προέρχεται από την Ιαπωνία και διατίθεται στην αγορά από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο. Ο λωτός είναι γνωστός από αρχαιοτάτων χρόνων και σήμερα πια μπορούμε και προσδιορίζουμε με ακρίβεια τις ιδιότητές του!

Τι κάνει τόσο ξεχωριστό αυτό το φρούτο;

Κατ’ αρχάς, ο λωτός περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά, όπως β-καροτίνη, φλαβονοειδή, ζεαξανθίνη και λυκοπένιο, τα οποία δρουν όλα μαζί συμπληρώνοντας το ένα τη δράση του άλλου με αποτέλεσμα την καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών, οι οποίες είναι υπεύθυνες για πολλές ασθένειες! Επιπλέον, βοηθούν στην αντιγήρανση του δέρματος και όσον αφορά στη β-καροτίνη θεωρείται μία πολύ σημαντική αντικαρκινική ουσία, καθώς επίσης ενισχύει και την όραση. Επιπλέον, ο λωτός θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στο διαιτολόγιο των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται από δυσκοιλιότητα, καθώς είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες. Συνεχίζοντας, πρέπει να γνωρίζουμε πως ο λωτός βοηθάει πολύ στην τόνωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, καθώς περιέχει βιταμίνη C. Γνωρίζετε πως ο λωτός ενισχύει το νευρομυϊκό μας σύστημα;; Μα φυσικά, χάρις στο σύμπλεγμα βιταμινών Β! Συγκεκριμένα , είναι πλούσιος σε φυλλικό οξύ, ριβοφλαβίνη, πυριδοξίνη και θειαμίνη. Κάτι ακόμα που πρέπει να γνωρίζουμε για το λωτό είναι πως περιέχει σάκχαρα τα οποία με το που εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος χαρίζουν απλόχερα ενέργεια!

Συμβουλή!

Ο λωτός θα πρέπει να καταναλώνεται, αφού έχει ωριμάσει πολύ! Αυτό φαίνεται από το χρώμα του, το οποίο είναι βαθύ πορτοκαλί σε συνδυασμό με μία κόκκινη απόχρωση και κατά την αφή του είναι πολύ μαλακός και ζουμερός.

Προσοχή!

Όσοι πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, θα πρέπει να καταναλώνουν με μέτρο τους λωτούς, διότι όπως είπαμε είναι πλούσιοι σε σάκχαρα, αυξάνοντας έτσι τη γλυκόζη αίματος. Σε καμία περίπτωση δεν τους καταναλώνουμε άγουρους, διότι περιέχουν μεγάλες ποσότητες σε τανίνες αφήνοντας μία πικρή και στυφή γεύση μουδιάζοντας ταυτόχρονα τη στοματική κοιλότητα.

 

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος