Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Cranberry + προβιοτικά: ο καλύτερος συνδυασμός ενάντια στις ουρολοιμώξεις

Το καλοκαίρι, ο κίνδυνος ουρολοιμώξεων αυξάνεται κατακόρυφα. Τα μπάνια στη θάλασσα ή σε πισίνες, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και την παραμονή μας για πολλή ώρα με βρεγμένο μαγιό, δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για να "κολλήσουμε” μια ουρολοίμωξη.

Οι ουρολοιμώξεις προκαλούνται από την εισαγωγή παθογόνων μικροοργανισμών, συνήθως βακτηρίων, στο ουροποιητικό σύστημα και την ανάπτυξή τους μέσα στο ζεστό και υγρό περιβάλλον του. Οι μικροοργανισμοί αυτοί επιδρούν στην παραγωγή των ούρων και τη λειτουργία της ουροδόχου κύστης με αποτέλεσμα να προκαλούνται προβλήματα κατά την ούρηση, όπως συχνουρία ή δυσκολία στην ούρηση που μπορεί να συνοδεύεται από πόνο ή αίσθημα καύσου.

Συμβουλές για την αποφυγή των ουρολοιμώξεων όσο κάνετε μπάνια

  • Αποφύγετε να κολυμπάτε σε μολυσμένες θάλασσες ή πισίνες.
  • Μην μένετε πολλή ώρα με βρεγμένο μαγιό. Αλλάξτε με ένα στεγνό μαγιό ή εσώρουχο.
  • Αποφεύγετε τα πολύ στενά ρούχα και τα συνθετικά εσώρουχα.
  • Πλένετε πολύ καλά τα χέρια σας με νερό και σαπούνι μετά τη χρήση δημόσιων τουαλετών.
  • Πίνετε πολύ νερό.
  • Χρησιμοποιήστε για όλο το καλοκαίρι ένα συμπλήρωμα διατροφής που συνδυάζει το Cranberry με τα προβιοτικά.

Η δράση του Cranberry

Το Cranberry είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την αποφυγή των ουρολοιμώξεων. Η δράση του αυτή έχει αποδειχθεί από πολλές μελέτες και αποδίδεται κυρίως στις προανθοκυανιδίνες που περιέχει. Οι  προανθοκυανιδίνες αποτρέπουν την προσκόλληση παθογόνων μικροοργανισμών στο ουροποιητικό σύστημα και τους “διώχνουν” από αυτό, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο ουρολοίμωξης. Σύμφωνα με μελέτες, οι προανθοκυανιδίνες έχουν πολύ καλή δράση έναντι της E.coli, η οποία είναι το κολοβακτηρίδιο που ευθύνεται για τις περισσότερες ουρολοιμώξεις. Η αποτελεσματικότητα του Cranberry έχει αποδειχθεί τόσο σε νεαρά άτομα όσο και σε άτομα μεγάλης ηλικίας, με ή χωρίς ιστορικό ουρολοιμώξεων.

Η δράση των προβιοτικών

Τα προβιοτικά είναι καλά βακτήρια παρόμοια με αυτά που υπάρχουν φυσιολογικά στο έντερο και στον γυναικείο κόλπο. Η λήψη προβιοτικών βοηθά στην επικράτηση των καλών βακτηρίων έναντι των παθογόνων στο έντερο. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται ο κίνδυνος να αναπτυχθεί κάποιο παθογόνο μικρόβιο στο έντερο και να μεταφερθεί στο ουροποιητικό ή ακόμα και στον γυναικείο κόλπο. Για τον παραπάνω λόγο, η λήψη προβιοτικών παράλληλα με το Cranberry μπορεί να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη προστασία από τις ουρολοιμώξεις.

CranBiotix - η καλύτερη επιλογή!

Το CranBiotix της Quest είναι ένα εξειδικευμένο συμπλήρωμα διατροφής που συνδυάζει ιδανικά το Cranberry με τα προβιοτικά. 
Το CranBiotix δεν περιέχει μια αδιευκρίνιστη ποσότητα Cranberry και προανθοκυανιδινών, αλλά μια συγκεκριμένη και αποτελεσματική ποσότητα που μπορεί αποδεδειγμένα να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ουρολοίμωξης. Επιπλέον, οι κάψουλες DRcaps του CranBiotix εξασφαλίζουν την απελευθέρωση των προβιοτικών κατευθείαν στο έντερο, με αποτέλεσμα να έχουμε τη βέλτιστη δυνατή δράση τους.
Επιλέξτε λοιπόν το CranBiotix της Quest και απολαύστε τα μπάνια σας μακριά από ουρολοιμώξεις!

Γράφει η: Ιωάννα Αντωνιάδου, Βιολόγος BSc MSc