Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Άρνικα. Η απάντηση της φύσης στους μυϊκούς πόνους και όχι μόνο...

Ανέκαθεν οι άνθρωποι είχαν μια αμφίδρομη σχέση φροντίδας με την φύση. Η φύση βέβαια επέμεινε να είναι πολύ πιο γεναιόδωρη απο ότι εμείς. Πέραν των βασικών αγαθών που μας παρέχει για την επιβίωση μας, η φύση μας έχει χαρίσει απλόχερα τα καλύτερα της δώρα, τα βότανα. Ένα απο αυτά είναι η άρνικα (Arnica Montana). Μορφολογικά εκ πρώτης μας θυμίζει μια όμορφη κίτρινη αγριομαργαρίτα η οποία απαντάται στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη σε αρκετά μεγάλο υψόμετρο (περί τις 3.000μ).

Που χρησιμοποιείται;

Οι ευεργετικές ιδιότητες του βοτάνου ενάντια σε μυαλγίες και εκχυμώσεις ήταν γνωστές απο την αρχαιότητα. Πλέον σήμερα μπορούμε να μιλούμε για αντιφλεγμονώδη δράση με ευρύ πεδίο εφαρμογών όπως είναι τα διαστρέμματα, οι κακώσεις των μυών, οι πόνοι των αρθρώσεων, τα οιδήματα και οι φλεγμονές. Η άρνικα είναι πολύ διαδεδομένη ανάμεσα στους αθλητές οι οποίοι την προτιμούν για την αποτελεσματικότητα της πρίν αλλά και μετά την άσκηση. Αρκετοί είναι ωστόσο και αυτοί που την χρησιμοποιούν για την ανακούφιση απο την κούραση κάνοντας μαλάξεις στις πάσχουσες περιοχές. Η άρνικα βοηθά επίσης πολύ και ανακουφίζει τα πρησμένα πόδια, αλλά και τα πόδια που πάσχουν απο φλεβίτιδα. Είναι αξιοσημείωτη η δράση της σε εγκαύματα, τσιμπήματα εντομων αλλά και δερματοπάθειες, όπως είναι η ακμή, τα εκζέματα, οι χιονίστρες και διάφορες άλλες φλεγμονές χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές της ιδιότητες.

Τι κάνει την άρνικα τόσο ξεχωριστή;

Μα φυσικά τα συστατικά της! Η άρνικα περιέχει αιθέρια έλαια, λιπαρά οξέα, φλαβονοειδή, υδατάνθρακες, καροτενοειδή, κουμαρίνες κ.α.

Τρόποι χρήσης

Η άρνικα χρησιμοποιείται μόνον εξωτερικά, τοπικά στα σημεία που πονούν ή όπου εμφανίζεται δερματική πάθηση και ποτέ σε ανοικτές πληγές ή γενικά όπου έχει διαταραχθεί η συνέχεια του δέρματος (σπασίματα κτλ.). Άνθρωποι με υψηλή αρτηριακή πίεση ή καρδιοπαθείς θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους πριν απο την χρήση καθώς η άρνικα αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Η άρνικα δεν θα πρέπει επουδενί να καταναλώνεται απο στόματος καθώς μπορεί να είναι δηλητηριώδης σε μεγάλες ποσότητες.  Τέλος όσοι είναι αλλεργικοί στην ελεναλίνη (τοξίνη που περιέχεται στην άρνικα) θα πρέπει να αποφύγουν την χρήση.

                                                                                                                       

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Διαγωνισμός!:

Να σας ενημερώσουμε πως από 26 Οκτωβρίου - 6 Νοεμβρίου πραγματοποιούμε έναν διαγωνισμό όπου πέντε τυχεροί θα κερδίσουν πέντε τσαντάκια άρνικας

Ακολουθείστε τον σύνδεσμο και με την εγγραφή σας δηλώστε συμμετοχή.

https://www.facebook.com/2happy-1477940939186220/app/100265896690345/?ref=page_internal